Hoe effectief een team kan werken zonder de aansturing of bemoeienis van de leidinggevende heb ik onlangs zelf onverwacht kunnen ervaren. Hier ben ik nog steeds van onder de indruk. Ik ken meer situaties waarbij het team vooral geleefd wordt door de waan van de dag. Een werkwijze die je bedrijf veel tijd, energie en geld kost. Samen doelbewust werken aan een (project) resultaat, met plezier en bevlogenheid, het kan echt. Zo heb ik mogen ervaren in de horecabranche. Een plek waar je wel eens letterlijk kan zien hoe men door de waan van de dag geleefd wordt.

Een voorbeeld: “Nog 3 minuten”

Afgelopen maand was ik betrokken bij het Pop-Up restaurant van Mathijs Vrieze en Toon Rozen. Ik ben nog steeds zeer onder de indruk van deze belevenis. Deze indruk is echt niet beperkt tot het geweldige diner en smaakbelevingen.

“Kan de volgende gang al door?”

“Over drie minuten, want de nieuw glazen worden nog ingedekt”

Vanuit mijn professie was ik met name onder de indruk van de organisatie en de samenwerking binnen het team. Met veel plezier en in goede sfeer werd doelbewust toegewerkt naar blije gasten (klanten). Ik vertaal dit als een heldere en bewuste koers van de chef-kok; de keukenbrigade en bediening hadden hetzelfde (hogere) doel voor ogen. De bevlogenheid kon je daarom niet ontgaan zijn. Ze straalden plezier uit en hadden alles onder controle. Kortom een fijne en relaxte werkplek.

Een werkplek die vertrouwen geeft en waarin je overduidelijk het beste presteert. Iedereen had heldere taken en verantwoordelijkheden. Maar het hogere doel ging altijd voor. Het beste is uit het team gehaald; het beste resultaat is neergezet.

Een fijne werkplek werkt

Dit bewijst maar weer dat een fijne werkplek echt leidt tot betere bedrijfsresultaten. Deze ervaring is heel goed 1:1 te vertalen naar de zakelijke dienstverlening of projectmatig werken. Hier wordt ook vanuit meerdere disciplines samengewerkt. Zij hebben ook altijd een hoger bedrijfs- of projectdoel. Hoe bewust leid jij je team toe naar dit hogere doel? Hoe helder is voor jou dit project- of bedrijfsdoel eigenlijk? Met andere woorden: wat is jouw incentive om efficiënter en effectiever te gaan werken?

Projectie is reflectie

Denk jij dat je team rondloopt als kip zonder kop, besef dat jij zelf aan het roer staat en misschien wel een groot aandeel hierin hebt. Iets wat niet altijd even leuk is om toe te geven aan jezelf, laat staan uit te spreken. Daarom is het juist zo’n waardevolle stap in je persoonlijke groei als leider en daardoor de groei van je team.

Wil je aan de slag om je team effectiever te laten samenwerken en zorgen voor bevlogenheid bij je medewerkers? Vraag dan onze gratis QuickScan aan of maak meteen een afspraak met Priscilla of met mij.

Tot dan!

Wouter