Anders dan ik me had voorgesteld maar heel leerzaam

Mijn stageperiode van tien weken heb ik er nu bijna opzitten. Ondanks de omstandigheden, het veel thuiswerken en de online overleggen, heb ik veel geleerd. Het was wel even wennen, van 3 dagen school en 1 à 2 dagen werken, naar een 40-urige thuiswerkweek. Het was soms lastig om m’n concentratie erbij te houden. Gelukkig kon ik af een toe een dag naar kantoor, zodat ik weer een andere werkomgeving had.

Eerste stagedag
De eerste stagedag was op kantoor, samen met Priscilla. Zij heeft toen uitgelegd waar ik alle bestanden kon vinden en hoe het gaat op kantoor. Ook kreeg ik meteen de sleutel, dit gaf direct een gevoel van vertrouwen. Ik mocht die dag op LinkedIn aankondigen dat ik vanaf toen stage ging lopen bij hIB. Ook kreeg ik een lijstje met werkzaamheden die ik ging doen. Hierdoor wist ik wat er ongeveer van mij verwacht werd de komende weken.

Het was de eerste dag al fijn om te werken met Priscilla, ze legde alles goed uit en was duidelijk in wat er van mij werd verwacht. We hebben tussen de middag een rondje gelopen en over andere dingen gepraat. Het klikte meteen. Verder heb ik haar niet meer in het echt gezien, vaak online maar niet meer op kantoor. De eerste stagedag was een voorproefje van de daaropvolgende tien weken. Veel flexibiliteit, vertrouwen en ook gezelligheid.

Feedback
Er waren veel verschillende programma’s waar ik nog nooit of niet veel mee gewerkt had; WordPress, SharePoint, OneNote, Buffer, etc. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen met het leren kennen hiervan en dat duurde ook wel een tijdje. Gelukkig kreeg ik de tijd hiervoor.

Priscilla is dus duidelijk in wat ze van mij verwacht. Om te zorgen dat iets goed gaat, geeft ze vaak feedback. Een van mijn werkzaamheden was bijvoorbeeld de contentkalender bijwerken. Zodra ik dit voor de komende week gedaan had, ging Priscilla ernaar kijken. Ze verbeterde het dan niet alleen, maar liet mij er ook naar kijken hoe ik het de volgende keer beter kan doen. Hierdoor wist ik wanneer ik iets goed deed, en wat ik moest verbeteren. Dat is ook handig voor de opdracht die ik moet doen voor school. Daar moet ik aan de hand van 5 competenties laten zien wat ik kan, wat nog verbeterd kan worden en waar ik tijdens de stage in ben ontwikkeld.

Fijne werkplek
Het creëren van een fijne werkplek is erg lastig wanneer iedereen thuiswerkt. Bijvoorbeeld een goed bureau en een goede stoel zijn belangrijk, maar dat is niet alles voor een fijne werkplek. Vooral als stagiair is het belangrijk dat je je niet bezwaard voelt om hulp te vragen. Ik weet van mezelf dat ik dat snel kan hebben, maar bij Priscilla had ik dat eigenlijk niet. Het kan alleen soms lastig zijn als iemand wat zegt via Teams of per mail en het niet zo bedoelt. Soms voel ik me dan wat bezwaard om nog een keer te vragen wat er bedoeld wordt. Maar verder gaf Priscilla mij het gevoel dat ik alles kon zeggen en feedback kon geven, graag zelfs. Daardoor kunnen ze de werksfeer alleen maar verbeteren.

Vanaf het begin was Priscilla heel flexibel met werktijden. Ik hoefde niet elke dag van 9 tot 5 te werken, als ik het werk af had wat af moest zijn, was dat prima. En als dat betekende dat ik de ene week 35 uur werkte en de week daarna 45, was dat ook prima. Tussendoor een wandeling maken of naar de sportschool (toen dat nog mocht) was ook geen enkel probleem. Dit vind ik een prettige manier van werken en gaf ook weer een gevoel van verantwoordelijkheid.

Afscheid
Kortom, het was een hele fijne plek om stage te lopen. De tien weken zijn voorbijgevlogen, op 22 januari ga ik hIB weer verlaten. Op vrijdag sluit ik mijn stage af met een online afscheidsborrel. Ik heb veel geleerd en vond het een leuke ervaring. Nu ga ik me focussen op school en aan de slag met de verbeterpunten die Priscilla heeft meegegeven.

Ik wil Wouter en Priscilla heel erg bedanken voor deze leuke en leerzame periode. Het lijk me leuk om elkaar weer tegen te komen als ik afgestudeerd ben en op zoek ben naar een nieuwe baan!

Groetjes, Jochem