Ben jij een goede leider voor je team?

Onze leestip: de sociale dimensie van leiderschap. In dit artikel van Management Scope wordt besproken hoe vier wetenschappers samen zijn gekomen om aanbevelingen te maken voor een beter bedrijfsleven.

“…het afbrokkelen van de sociale cohesie op de werkvloer en in de samenleving, nog versterkt door de digitale transformatie. Er was een pandemie voor nodig om ons te laten inzien hoe kwetsbaar we onszelf daarmee als menselijke soort hebben gemaakt.”

Wij mensen leven niet in isolement van de rest van de wereld. De evolutie van de mensheid, in verre als de recentelijke geschiedenis, heeft allemaal plaatsgevonden in een groot ecosysteem. De bron van het verhaal is gebaseerd op het belang van een verandering van de systemen waar we in werken. Eigenlijk moet alles gezien worden als een ecosysteem, met daarbinnen eigen systemen. In plaats van silo’s en onafhankelijke partijen.

Het type leiderschap is hierin sturend. Waar wij in geloven bij hIB sluit volledig aan bij wat het artikel vermeldt. Voor houdbare leiderschap moet je naar buiten kijken, zelf transparant zijn, en handelen vanuit wederkerigheid. Alleen zo creëer je ook de fijnste werkplek!