Welke leider is Daphne?

Maak kennis met Daphne. Ze is hoofd communicatie bij een groot techbedrijf en geeft leiding aan een team van communicatiehelden. Maar er lijkt een probleem te zijn.

Daphne praat zelden met het team dat ze leidt. Als ze dat doet, is dat vaak in de vorm van een briefing of een verzoek om opheldering.

Op het eerste gezicht lijkt het er dus op dat Daphne niet taak- of relatiegericht is. Waardoor ze kan overkomen als een leider van het type ‘Laizzes-faire’.

Soms gaat ze er echter echt voor zitten om iemand te helpen die een stressvolle periode doormaakt: ze luistert, vraagt, adviseert en leeft mee. Nu lijkt ze ineens wel een relatiegerichte leider.

Op andere momenten neemt ze het roer compleet over, leidt ze de weg en delegeert ze. Dan toont ze weinig interesse in relaties, maar vooral in de taken die gedaan moeten worden.

Wat kunnen we hieruit concluderen?
Ongeacht het feit dat Daphne over het algemeen laconiek lijkt in haar rol en de zaken op haar beloop laat, betekent dat niet dat Daphne een slechte leider is. In tegendeel! Ze ziet dat haar team prima in staat is om op hun eigen manier te werken. Als iemand hulp nodig heeft, kan ze haar leiderschapsstijl gelijk aanpassen aan de context. Dat maakt haar juist een fijne leider!