Jouw team heeft mensen die eigenlijk niet helemaal op hun plek zitten, herkenbaar?

Dit column van MT/Sprout geeft vijf adviezen over hoe je de juiste mensen op de juiste plaats houdt. Wij noemen onze top drie:

– Iets wat we bij hIB erg belangrijk vinden: stel moeilijke gesprekken niet uit. Evalueer regelmatig de voortgang en spreek nieuwe verwachtingen uit. Kijk goed of de werksituatie nog steeds goed is voor het bedrijf en de werknemer.

– Blijf aandacht geven aan iemands kernkwaliteiten en valkuilen. Zo maak je persoonlijkheid en gedrag beter inzichtelijk, wat van positieve invloed is op hoe je elkaar kunt helpen en de onderlinge interactie.

– Tegenwoordig kijken we er weinig naar of er een cultuurmatch is tussen medewerker en bedrijf. Echter, waar kennis en vaardigheden met de juiste motivatie snel kunnen ontwikkelen, is dat andersom een stuk lastiger. Kijk daarom of iemands persoonlijkheid bij de kernwaarden van je bedrijf past. Zo voorkom je dat mensen onnodig vroeg vertrekken omdat ze bijvoorbeeld zijn uitgeleerd, of dat ze onvoldoende mee-ontwikkelen met de organisatie.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kunnen wij jou helpen. Met onze hIB.App krijg je beter inzicht in ieders kwaliteiten en word je uitgenodigd het goede gesprek te voeren. Download hem hier!