Welke goede voornemens had jij in januari? En hoeveel leef je er nog na?

Doelen behalen. Makkelijker gezegd dan gedaan. We weten onszelf altijd talloze doelen op te leggen. Al is het voor onze gezondheid, zoals gezonder eten of vaker fietsen. Of voor onze sociale kringen, zoals vaker mensen opbellen. Stap 1 is makkelijk gezegd. Waar we minder goed in zijn, is ons er vervolgens aan houden.

We zijn gewoontedieren en daar is ook een hele goede reden voor. Het kost veel minder energie om te blijven doen wat je doet. Toch willen we die patronen doorbreken door doelen te stellen.

De grootste valkuil is dat we het einddoel vaak als enige stap zien. Maar in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo. Daarom is onze eerste tip voor het makkelijker behalen van je doelen: breek je doelen op in subdoelen. Maak het behapbaar. Wil je 20 kg lichter worden? Zet eerst in op 1 kg. Je zult merken dat elke keer als je het doel hebt bereikt je opnieuw wordt gemotiveerd nog een stap te nemen.

Wil je meer leren over doelen behalen? Volg ons! De komende weken zullen we veel tips delen en er staat een verrassing te wachten begin september.