Vier alles wat je haalt!

Een van de voornaamste redenen dat we doelen niet halen is omdat we de progressie niet zien. Als we denken dat we niet vooruitkomen, waarom zouden we dan doorgaan?

Gelukkig is dit obstakel makkelijk te omzeilen. En het is nog leuk ook! Het is het directe vervolg op de tip die we vorige week deelden (breek je doelen op in subdoelen). Namelijk: vier je subdoelen. Plan een beloning voor jezelf in (die nieuwe paar schoenen, een atletische massage, een boek dat gaat over jouw doel) die je pas mag aanschaffen als jij jouw subdoel hebt gehaald.

Verder, wees blij! Juich, bel vrienden op, doe een drankje, overtuig je zelf dat je echt blij mag zijn met wat je hebt behaald, ook al is het nog niet de laatste stap. Je mag namelijk trots zijn.

Door het te vieren maak jij o.a. dopamine en serotonine aan, neurotransmitters die zorgen dat jij je blij en gelukkig voelt, en die een grote rol spelen bij verslaving. Door hier slim op in te spelen kan jij jezelf ‘verslaafd’ maken aan je doelen behalen ;-)

Wil je meer leren over doelen behalen? Volg ons! De komende weken zullen we veel tips delen en er staat een verrassing te wachten begin september.