Teaser: het hIB.Ecosysteem

Als je de vorige blogs hebt gelezen, was het idee van een hIB.Ecosysteem misschien al bij je opgekomen. De vorige blog hintte op dit ecosysteem vanuit de visie van Wouter. Maar nu is het tijd om dit ecosysteem in wording echt uit te leggen. Wat houdt het in en hoe werkt het? 

Wat is het hIB.Ecosysteem? 

Bij hIB zien we ontzettend veel verloren uren door ziekteverzuim, verloop, onduidelijke rolverdeling en slechte interne afstemming. Onze missie is om op een speelse manier een dubbel teamresultaat te behalen bij MKB-bedrijven en de gemeentelijke overheid. Want of we het nu meten in euro’s of het aantal afgegeven vergunningen; we streven naar een optimale productiviteit. 

Daarom zijn wij bezig met het ontwikkelen van een hIB.Ecosysteem. Zie het voor je als een uitbreiding van ons hIB.Dashboard. Een smart-platform dat effectievere samenwerking mogelijk maakt en naadloos samenwerkt met onze hIB.App. Het doel is te streven naar een hogere productiviteit door onder andere de kwaliteiten van mensen bewust te koppelen aan de noodzakelijke kwaliteiten van functies of opdrachten. Op basis van slimme contracten willen we medewerkers de zekerheid bieden van de huidige ambtenaar en de flexibiliteit van een zzp’er. De technologie biedt verschillende voordelen voor zowel werkgever als werknemer.  

Werkgever  

Voor een project is soms flexibiliteit nodig. Misschien heb je een specialist of aanvullende disciplines nodig. Met ons ecosysteem streven we ernaar om die flexibiliteit voor teams te bieden. Dit loopt door in de capaciteitsplanning. Onze systemen worden ontworpen rond het idee dat duidelijk is welke capaciteit nodig is om het werk uit te voeren en de capaciteit die effectief beschikbaar is. Teamleden die uitstekend presteren kunnen worden beloond en teamleden die wat extra begeleiding kunnen gebruiken, kunnen dit ook direct krijgen. Een eigen capaciteitsplanning is niet meer nodig. 

De coachende en adviserende rol van HR wordt teruggebracht met ons ecosysteem. We streven ernaar om een manier te ontwikkelen om de administratieve taken van HR te integreren in ons platform. Zo kan HR een constante coaching en binding bieden naar een team toe. Dit zou ook betekenen dat opleidingsbudgetten en WKR automatisch worden gecontroleerd door het platform. 

Werknemer 

De zekerheid van een vast contract is een van de redenen waarom werknemers aan het werk blijven. Maar dit kan leiden tot onproductiviteit of ongeïnteresseerdheid. Met het hIB.Ecosysteem werken we aan een manier om meer flexibiliteit voor de medewerker te creëren, maar met behoud van de zekerheid van een vast contract. Een van de manieren waarop we denken deze flexibiliteit mogelijk te maken, is door optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de medewerkers. Door de werknemers vaardigheden te laten gebruiken bij verschillende projecten of opdrachten, die allemaal verbonden zijn met het hIB.Ecosysteem, denken we dat een medewerker productiever en energieker kan zijn. 

Wanneer een medewerker aan verschillende projecten of opdrachten werkt, kan het lastig zijn om betaald te worden. Wij vinden dat elke gewerkte dag moet leiden tot direct resultaat en beloning. We bespreken intern nog steeds manieren om dit te doen, maar het heeft iets te maken met de blockchain. Verder willen we het bewustzijn van vitaliteit vergroten. Daarom kan het geld dat wordt verdiend via het hIB.Ecosysteem, worden besteed aan diensten als sport, mindfulness of extra verlof. 

Afronding

We hebben nog veel meer ideeën rondom het hIB.Ecosysteem. Sommige zijn al in ontwikkeling, terwijl andere nog intern worden besproken. We willen in ieder geval een ecosysteem creëren dat een dubbel teamresultaat stimuleert en tegelijkertijd de manier waarop mensen werken verandert. We denken dat het hIB.Ecosysteem dit kan bereiken. Wil je meer weten over dit ecosysteem of deel uitmaken van de ontwikkeling ervan. Stuur ons een bericht via wouter@identiteitsbedrijf.nl.