Flex-onderwijs

Flex-onderwijs is sinds 2019 klant bij ons. Ze zijn toen gestart met SamenVerkennen. Ondertussen zitten ze in de SamenVerbinden fase. Jan-Willem van Flex-onderwijs vertelt wat hij van de samenwerking vindt en hoe hij deze tot nu toe heeft ervaren. Aankomende tijd gaan wij door met met het behalen van de doelen en het maken van nieuwe!

Benieuwd wat hIB voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op onze diensten pagina of neem direct contact op!

Over Flex-onderwijs

Flex-onderwijs is in 2018 gestart door Jan-Willem Duim en heeft als visie: goed onderwijs voor iedereen! Flex-onderwijs werkt vanuit een platform waar het vraag en aanbod binnen het onderwijs verbonden wordt. Stille reserves (Onderwijsbevoegde die op dit moment geen lesgeven) worden ingezet om zo het lerarentekort op te lossen.

Flex-onderwijs vindt het onderwijssysteem opnieuw uit. Stap voor stap wordt er elke dag meer gebruik gemaakt van de stille reserve. Door de inzet van Flexleerkrachten wordt de leraar weer autonoom en is in staat om te handelen vanuit een bewuste rol. Samen komen ze tot bewuste leraren; dat is wat Flex-onderwijs goed onderwijs noemt.

Klantverhaal Flex-onderwijs

Voordat ik ging samenwerken met hIB hadden we (in)formeel contact. In deze gesprekken merkte ik dat de kennis er af spatte. Ik was op dat moment ook druk bezig met het uitbreiden van Flex-onderwijs. Dan is het de vraag, ga je het zelf halfbakken doen of laat je het aan mensen met kennis over. Ik denk dat iedereen dezelfde beslissing zou (moeten) nemen.

hIB heeft bewustwording gebracht over de kracht en het succes van het idee. Helpen met focussen en vertrouwen geven. Zo hebben we de missie en visie scherp gesteld en een heldere koers geformuleerd met ambities en lange termijnplannen om zo de gewenste groei (in o.a naamsbekendheid) te behalen. Met als uiteindelijke doel: Goed onderwijs voor iedereen.

Kort samengevat was het ontwikkelpunt bij Flex-onderwijs: ‘Van hobby naar bedrijf’.

De samenwerking met hIB heeft gebracht dat er bewuste keuzes worden gemaakt die passen bij de visie. Daarnaast hebben we een plan ontwikkeld en die houden we op koers. Op dit moment zitten we nog in het proces. We hebben fijne gesprekken met mooie mijlpalen en reeds behaalde successen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Uitbreiding met verschillende platformen (Flex-schoolleider & Flex intern begeleider)
 • Het grootste Nederlandse ZZP-platform voor het onderwijs
 • 250 aangesloten zzp’ers

Mijn ervaringen met hIB zijn louter positief. Heerlijk om te merken dat buitenstaanders het soms beter kunnen verwoorden dan ik zelf. Dat helpt enorm!

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!