Het belang van de fijnste werkplek

Vorige week was het de Week van de Werkstress met het thema werkplezier. Het heeft me aan het denken gezet wat voor mij de eerste trigger was om bewuster te worden van hoe belangrijk een fijne werkplek is. Dan ga ik terug naar mijn stage in Vancouver B.C. Canada. Tijdens mijn studie heb ik een semester in Amerika gestudeerd en een semester in Canada stagegelopen. Een fantastische ervaring en blijkbaar een die invloed heeft op de visie en missie van onze onderneming.

Stel je eens voor om in het buitenland te werken, een andere omgeving, andere mentaliteit, andere gewoonten, ver van huis. Dingen waar ik niet zo zeer bij stilstond. Ik dacht dat in zo’n westers land de gewoonten hetzelfde zouden zijn als bij ons in Nederland. Pas toen ik in het buitenland zat, ben ik onze cultuur pas als een cultuur gaan zien. Ik ging stagelopen bij een talenschool, met studenten van over de hele wereld. dat betekende veel culturen bij elkaar, ontzettend leerzaam en leuk. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, dat vond ik toen heel indrukwekkend.

In het diepe gegooid

De eerste dagen van mijn stage werd ik een beetje aan mijn lot overgelaten. Ah, denk je misschien, integendeel ;). De Manager Director kwam uit Rio en heeft in verschillende landen gewerkt. Het heeft twee dagen geduurd totdat ik pas een gesprek met hem had, dat vond ik gek want we hadden een leuke telefonische intake gehad. Vervolgens werd ik overladen met ‘business language’, waar ik totaal nog niet in thuis was. Gelukkig kon ik het redelijk volgen. Soms knikte ik ja, terwijl ik geen idee had wat hij zei. Hoe ga ik dit volhouden die vijf maanden?

“Spring altijd in het diepe. Het ondiepe doet namelijk zeer.” Omdenken via Dagelijks Gedachte

Deze werkwijze was de basis van de komende vijf maanden. Vervolgens stelde hij mij een vraag: ‘Hoe laat wil je elke dag beginnen’. Ik stommelde, waarop hij zei dat hij mij gemotiveerd wilde houden, dus wat had ik nodig? Ik aarzelde en zei, eh half tien, misschien?! Great. Ik kreeg een bureau naast hem. Hij nam mij de eerste weken mee naar verschillende projecten en gaf mij de verantwoordelijkheid voor de creatie en implementatie van de nieuwe website. Een grote verantwoordelijkheid, maar dat voelde niet zo. Ik had op de een of andere manier vertrouwen in mezelf dat ik het kon.

Gewoon doen

Tijdens overleggen zette hij mij soms wel voor het blok en vroeg of ik aan het team een samenvatting wilde geven van het overleg die wij net hadden gehad. Hij viel me nooit af, complimenteerde mij en vulde mij aan waar nodig. Hij was open over ontwikkelingen binnen het bedrijf, de visie waar hij naartoe aan het werken was en wat hij van mij daarvoor nodig had. Ik merkte dat het beste in mij naar boven gehaald werd. Hij gaf mij verantwoordelijkheid, vertrouwen en het gevoel van veiligheid om mijn projecten goed uit te voeren. Ook als ik iets niet goed had gedaan, dan losten wij dat samen op.

Dat fijne gevoel is wat ik iedereen gun om met zoveel werkplezier aan het werk te gaan. Wij helpen nu organisaties en ondernemingen om samen die omgevingsfactoren te creëren, zodat ondernemers het beste uit zichzelf, hun collega’s en hun organisatie/onderneming kunnen halen. Wil je meer informatie hoe wij dat doen? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Veel werkplezier toegewenst!

Priscilla