hIB.Samenspel

Medewerkersbetrokkenheid en Samenwerking? Met het hIB.Samenspel wordt jouw team uitgedaagd samen te ontwikkelen 

Het hIB.Samenspel helpt jouw team op een leuke manier elkaar uit te dagen om samen te groeien. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Met 50+ unieke compliment- en verbeterkaarten help je je team naar een hoger niveau te tillen. 

*inclusief BTW, exclusief verzendkosten. Het gaat hier om een pre-order van het spel. Wanneer je het spel bestelt, houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van het spel. Mogelijke aanpassingen aan het design kunnen worden doorgevoerd tijdens de ontwikkeling van het spel

Spelregels

Spelvariaties

We vinden het niet altijd even makkelijk om collega’s aan te spreken op ongewenst gedrag en complimentjes vergeten we regelmatig te geven. Dit is jammer, omdat deze feedback juist zorgt voor groei en ontwikkeling. Met dit spel werk je samen met je collega’s toe naar een nog fijnere werkplek.

Speel dit spel gedurende je reguliere werkdag. Wijs iedere periode (een week, maand of kwartaal) een spelleider aan die de speelkaarten bewaakt en het team aanspoort tot het uitdelen van de speelkaarten. 

 1. Doet je collega iets goed? Of zie je een punt van verbetering? Geef je collega zo snel mogelijk na dit moment een toepasselijke speelkaart. Geef bij een verbeterkaart aan hoe je collega dit voortaan beter kan doen. 
 1. Je kan punten verdienen met het verzamelen van zoveel mogelijk complimentenkaartjes. Maar pas op; de verbeterkaarten leiden tot puntenaftrek. Zorg dat je bewust bent van je werkwijze. 
 1. Is een complimentenkaart op of zit jouw compliment er niet tussen? Dan mag je een bonuskaart pakken zodat jij je collega alsnog kan complementeren met de situatie. Is een verbeterkaart op. Bespreek de situatie dan alleen met je collega en je verdient zelf een bonuskaart. 

In het laatste gebruikelijke werkoverleg binnen de spelperiode, worden de uitgereikte kaarten met elkaar gedeeld. Alle teamleden vertellen kort over hun complimenten, verbeterpunten en bevindingen hierbij. 

De punten worden bij elkaar opgeschreven en genoteerd door de spelleider op de scorekaart. De speler met de hoogste score is periode winnaar.  

Door van de kaartjes een vraag-zin te maken kun je open vragen stellen aan het team. Deze variant werd gebruikt om met elkaar in verbinding te blijven, vooral met het vele thuiswerken.

Eén persoon kiest één of meerdere kaartjes uit en verandert de formulering zo dat het een vraag wordt. Deze wordt vervolgens op een antwoordformulier naar iedereen uit het team gestuurd. Tijdens de gezamenlijke teamsessies wordt iedereens antwoord doorgenomen. Zie hieronder voorbeelden:

Kaart hIB: Ondanks dat jij het druk hebt, lever jij je werk toch op.

Aangepaste formulering: Hoe zorg jij dat jij je werk op tijd (in)levert als je het druk hebt?

Kaart hIB: Je hebt je werk slimmer gedaan en bent dus productiever geweest

Aangepaste formulering: Hoe heb jij je werk slimmer gedaan waardoor je productiever bent geweest?

Speel jij het spel op een andere manier? Laat het ons weten!

Speel jij het spel anders? Laat het ons weten!

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!