hIB.Storytelling

Simpel gezegd is storytelling  "de activiteit van het vertellen of schrijven van verhalen" (Cambridge Dictionary). Maar voor ons gaat het nog verder. Voor ons is Storytelling een manier om een bedrijf naar buiten te brengen, gebruikmakend van de fundamenten waarop ze zijn gebouwd.

Waarom Storytelling van hIB?

Jij hebt een mooie dienst of product, maar hoe zorg je ervoor dat de buitenwereld dit weet? Bedrijven en ondernemingen steken veel tijd in het uitzoeken hoe zich naar de buitenwereld moeten presenteren. Hoe krijg je je boodschap het beste over? Welke stijl moet je aannemen? Hoe benader je het beste je doelgroep? Deze vragen hebben voor iedereen een ander antwoord.

Uitleggen waarom jouw bedrijf de beste keuze is, is allang niet meer de gangbare keuze. We leren dat mensen intrinsieke motivatie nodig hebben om te kiezen voor een bedrijf. Dit doe je door verbintenis te creëren en door ervoor te zorgen dat de klant zich in jouw organisatie kan verplaatsen. Dit kan je bereiken door een sterke nadruk te leggen op de identiteit van jouw bedrijf: "Wie voor mij kiest, weet waar mijn bedrijf voor staat, en voelt zich daarmee verbonden."

Wat kost Storytelling bij jullie?

Deze identiteit naar buiten brengen doen we door jouw verhaal te vertellen. We graven naar de identiteit, geven deze vorm, en presenteren het naar de buitenwereld op de manier die daar het beste bij past. Heb je interesse in onze dienst? Wij bieden Storytelling aan als abonnementsvorm. Een verhaal is persoonlijk, dus onze dienst is maatwerk.

Een abonnement Storytelling begint vanaf €525,- per maand.

Een verhaal

Iedereen en alles heeft een verhaal. De kleine mier in de tuin, tot de grootste wereldreiziger. En ook de antieke vaas in je achtertuin of de sterren in de hemel zijn door de tijd gekomen om te zijn waar ze nu zijn. Sinds mensenheugenis vertellen mensen al verhalen. Volgens de National Geographic Society (2020) is het een van de oudste vormen van communicatie. Simpel gezegd is een verhaal een manier om informatie over te dragen. Maar het kan zoveel meer zijn dan alleen woorden die een beeld vormen. Een verhaal heeft de potentie te ontroeren, kwaad te maken, om vreugde op te wekken. Een verhaal kan worden gebruikt om iemand bij de hand te nemen en een stapje te zetten buiten de fysieke wereld. Met Storytelling nemen we onze klant mee op een reis door de wereld waar jouw identiteit en kernwaarden aan het licht komen

Alle verschillende chocoladerepen van Tony's Chocolonely

Tony's image-crisis

Tony’s wisten dat ze meer impact konden maken door concessies te doen. Eén stap achteruit, twee vooruit. Als klein onderneminkje werden ze niet serieus genomen door de grote spelers zoals Mars. Met hun keuze zijn ze weliswaar (momenteel) niet langer 100% slaafvrij, maar kunnen ze hier wel voor strijden op hetzelfde speelveld als de grote namen

Storytelling en het imago

Ieder bedrijf heeft een imago, de manier waarop het wordt gezien door de buitenwereld. In het ideale geval is het imago een weerspiegeling van de identiteit, maar dit is niet altijd het geval. Neem bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely. Nadat zij in het nieuws kwamen met het gegeven dat de chocola toch niet 100% slaafvrij is, zijn ze hun geloofwaardigheid bij veel mensen verloren. Een ongelukkig gegeven, omdat het nog steeds hun hoogste doel is om dit na te streven. 

Dus hoe zorg je ervoor dat het imago van jouw team of bedrijf volgt uit de identiteit? Hier komt storytelling aan het licht. Hoe jij overkomt op de wereld is namelijk volledig afhankelijk van wat de buitenwereld over jou komt te horen. Het verhaal wat hierbij wordt verteld is leidend voor het vormen van een beeld. Dit zijn natuurlijk geen letterlijke verhalen (kan wel), maar manieren over hoe jij jouw team of bedrijf naar de buitenwereld presenteert. Welke woordkeuze gebruik je, welke kleuren, welke onderwerpen, welke doelgroep en ga zo maar door.  

Hoe past hIB storytelling toe? 

hIB.Storytelling draait voor 100% om het verhaal dat de klant wil vertellen. 

Onze storytelling workflow is gebaseerd op verschillende theorieën binnen storytelling, marketing en communicatie. Dat noemen we de fundamenten van hIB.Storytelling. Het is een manier om meer van hIB toe te voegen aan het verhaal van de klant, maar ook om het verhaal naar een hoger niveau te tillen. Zonder deze fundamentele pijlers kan een verhaal muf of star worden. En dus oninteressant. 

#1

Introductie

Onze workflow is eigenlijk vrij eenvoudig. Het begint allemaal met het idee om voor elke klant een uniek en authentiek verhaal te creëren. In de eerste fase vertelt de klant over hun bedrijf. Waarom het bestaat, wat de kernwaarden zijn, wat de missie en de visie zijn, en eigenlijk alles wat ze erover kwijt willen.

#2

Invalshoeken opzetten

Nadat we de informatie hebben verzameld, vertalen we deze waardevolle informatie naar invalshoeken. Het idee is om kaders te creëren die richting geven aan wat we precies gaan delen op de gewenste kanalen. Daarbij proberen we altijd de identiteit van de klant in gedachten te houden en passende content te creëren.

#3

3, 2, 1... lanceren!

Vervolgens maken we een contentkalender. Daarin staat precies wat we plaatsen, wanneer en op welk kanaal. We zorgen er samen voor dat we jouw verhaal succesvol naar de buitenwereld kunnen verspreiden, op een manier die bij jou past. Zo helpen we ook om jouw identiteit zichtbaarder te maken.

Heb jij het gevoel dat het imago van jouw team of bedrijf niet aansluit bij jouw beeld erover? Of wil jij graag hulp bij het plannen van je online content? Neem dan contact met ons op voor een abonnement storytelling.  

Wil je meer weten over de hIB.Storytelling service en wat het voor jouw team, organisatie of bedrijf kan betekenen? Download dan onze korte infographic en zie wat wat hIB voor je kan betekenen.

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

    Wij zijn er om te helpen

    Maak een afspraak

    De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!