In onze ideale wereld zijn er alleen bedrijven en organisaties met bewuste leiders en bewuste medewerkers die samen aan een hoger doel werken. Deze bedrijven kiezen ook bewust voor methoden die passen bij hun bedrijfsvoering. Bewuste medewerkers blijven wanneer zij zich verbonden voelen. Wanneer dat niet (meer) het geval is, gaan zij opzoek naar een nieuwe werkplek. Bewuste leidinggevenden durven beslissingen te nemen en daar de verantwoordelijkheid voor te dragen. Wij helpen graag om dit ideaal te realiseren!

Een voorbeeld van de huidige wereld

Ik heb zowel als werknemer als ondernemer verschillende reorganisaties voorbij zien komen. Ik heb ervaren wat voor onrust dit geeft voor collega’s, evenals honderden medewerkers gecoacht en getraind om met verandering om te gaan. In alle gevallen ontstaat de grootste ruis door een onduidelijke koers en onduidelijk leiderschap. Dit staat los van goede of mooie intenties. Ik zie juist vaak goede intenties, alleen worden er niet bewuste keuzes gemaakt. Dit resulteert in balletjes in de lucht houden en onvoldoende tijd overhouden om gewoon het gesprek met elkaar aan te gaan.

Een voorbeeld is het inkopen van een dienst om efficiënter en effectiever te werken. Wat ik veel zie is dat vaak vanuit een goede intentie een methode ingekocht wordt, in de hoop dat het aanslaat en mensen effectief gaan samenwerken. Dat is precies waarom het niet het gewenste resultaat geeft. Er wordt voorbijgegaan aan de mens en we gaan hopen dat het lukt. Het lijkt ook voor andere bedrijven en organisaties te werken. In plaats van dat wij bewust gaan kijken welke vorm past bij de kern van het bedrijf of de organisatie en de medewerkers.

De Dag van de Arbeid

Vandaag is het de Dag van de Arbeid en dat vieren wij graag mee. Ken jij een bedrijf of organisatie die hulp kan gebruiken met bewust keuzes maken? Breng ons in contact om samen met hen de QuickScan in te vullen. Wanneer wij aan tafel zitten, ontvang jij een gratis coachingsessie. Win-win-win noemen wij dat.