Er komen weer nieuwe versoepelingen aan. Licht aan het einde van de thuiswerk-tunnel?

Vóór de pandemie leek het onwerkelijk. Grotendeels van de week thuiswerken. Er was waarschijnlijk bijna geen werkgever te vinden die dacht dat het kon.

Een jaar verder, en de emoties zijn gemixt. Hoewel enthousiasme eerst zegevierde, is iedereen het toch wel zat aan het worden. ‘Zoomen’ en ‘Teamsen’ lijken officiële termen geworden en iedereen heeft zijn/haar lievelings virtuele achtergronden helemaal utigespeeld. Maar binnenkort mogen we weer veel meer naar kantoor.

Nu is het de vraag, moeten we dat wel willen? Thuiswerken en minder afhankelijk zijn van de fysieke aanwezigheid van collega’s heeft namelijk ook de deuren geopend voor talloze nieuwe mogelijkheden voor een ‘nieuw normaal’ op de werkvloer!

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid pleit zelfs voor de positieve kanten met videocampagnes. Zo deelden zij een video over een manager die al zijn collega’s zelf hun werkdagen liet indelen. Fijn voor de collega’s en zo kon ook hij zijn kind zelf van school halen. Zal tijd- en plaats onafhankelijk werken dan toch misschien de nieuwe norm worden?

Onze medewerker Galoeh gaat in ieder geval over 2 weken weer in zijn bus wonen en zal wel moeten!