Na 10 weken is het nog geen tijd om afscheid te nemen

 

Inderdaad, we nemen nog geen afscheid van elkaar. Mijn stageperiode mag er dan wel opzitten, maar ik blijf gewoon lekker! Ik mag als MerkenMaker aan de slag en als eerste vaste medewerker bij hIB. De afgelopen tien weken gingen onwijs snel. Ik kan het me nog als de dag van gister herinneren dat  Priscilla mij belde om te vertellen dat ze graag wilde dat ik stage kwam lopen bij hIB. Nu tien weken later zit ik alweer in mijn laatste stageweek. Ik heb enorm veel geleerd, niet alleen inhoudelijk, maar ook over mezelf.

Mijn eerste bijbaantje naast school was in de horeca. Tot voor kort werkte ik nog steeds in de horecabranche. Les op school heb ik maar 16 uur in de week. Dus je kan wel raden dat de overgang naar een 40-urige werkweek even wennen was. Tijdens mijn stage heb ik de social media beheerd, een spel ontwikkeld (komt er bijna aan…), SEO-verbeteringen, een communicatieplan voor Q1 2020 gemaakt en nog veel meer leuke dingen.

 

Een fijne werkplek

In mijn tijd bij hIB ben ik erachter gekomen wat een fijne werkplek en omgeving met mij doet. Ik ben van mijzelf heel gevoelig voor de omgeving waar ik mij in bevind. Als ik echt lekker op mijn plek ben, kan ik helemaal ontpoppen. Wanneer dit niet zo is, gebeurt dat niet. Samen met Priscilla ben ik er echt achter gekomen wat ik eigenlijk fijn vind en wat voor mij werkt. Ik heb daar nooit bij stil gestaan, daarnaast heb ik altijd baantjes gehad die hier geen aandacht aan besteedde. Het was dan ook een eyeopener voor mij om te zien hoe het ook kan.

Voor mij was vrijheid heel belangrijk. Ik kreeg bijvoorbeeld opdrachten die ik zelf mocht invullen. Hierdoor kwam echt het creatieve in mij naar boven. Daarnaast vind ik het fijn om op onderzoek uit te gaan en zelf te ontdekken hoe iets werkt. De vrijheid die ik kreeg, maar zeker ook het vertrouwen dat Wouter en Priscilla hadden in mij heeft er echt voor gezorgd dat ik mij ontpopte zoals ik dat nog niet eerder heb gedaan.

 

Een jong team

Dat Wouter en Priscilla hun werk goed verstaan is bij mij wel duidelijk geworden. Zij helpen het bedrijfsleven met bevlogen medewerkers en zij hebben er van mij ook een gemaakt. Een groot voordeel van jonge mensen in dienst hebben is dat ze zich alleen nog maar verder kunnen ontplooien. Ze willen ontdekken, leren en meepraten. Wil je van een jong iemand een bevlogen medewerker maken? Zorg dat de visie en missie voor hen duidelijk is, maar laat ze hier ook over meepraten. Hoe staan zij erin en wat vinden ze ervan? Daarnaast maakt een fijne werkplek al een goed verschil. Zorg dat je weet wat ze nodig hebben en wat ze fijn vinden op werkgebied.

Ik vind het zelfs zo leuk (en Wouter en Priscilla vinden dat ik goed werk verricht ;) )dat ik blijf! Ik krijg de functie: MerkenMaker. Ik ga mij dan ook bezighouden met het groter en bekender maken van hIB. Ik ben onwijs blij dat ik deze kans krijg en mij als echte werknemer bij hIB mag aansluiten.

Ik wil Wouter en Priscilla heel erg bedanken voor deze leerzame tijd. Jullie verstaan je vak zeker weten en ik hoop dat wij nog veel mensen mogen inspireren.

 

Liefs, Amber