Onze visie van de toekomst: gemeentelijke overheden die twee keer zo productief zijn

De samenleving is continu aan het veranderen. We willen bijvoorbeeld steeds meer verduurzamen, sociale cohesie staat hoger op de agenda en wetten worden constant herzien. Dit vergt dat gemeentes met die veranderingen meegaan. Wat we nu echter zien is dat de veranderingen sneller binnenkomen dan de doorvoeringen ervan.

Gemeentelijke overheden hebben vaak een complexe organisatiestructuur, veel bureaucratisch vastgestelde regels en een hiërarchische cultuur. Dit maakt dat verandering vaak traag is en niet soepel verloopt. De sleutel tot succes? Een duidelijke missie en visie, neuzen die dezelfde kant op wijzen, en effectief samenwerken.

Een gezonde samenleving heeft een flexibele overheid die samen met haar inwoners kan ontwikkelen. Niet een waar elke particuliere aanvraag na een jaar pas kan worden doorgevoerd. De wereld ontwikkelt snel, loop niet achter de feiten aan en verander mee! Wij zijn er om dit process te ondersteunen.

Ga jij een organisatieverandering door? Of merk je dat jouw team niet optimaal presteert? Neem gerust contact op met @Priscilla of @Wouter. Wij helpen graag.