Stage lopen, doe je dat nog als je ondernemer bent? Ik raad het iedereen aan om een kijkje in de keuken te nemen bij een ander bedrijf of andere organisatie. Het IdentiteitsBedrijf heeft meegedaan aan de stagemaand van Project Loopbaan. In maart ontvingen wij Nienke die met ons meeliep om te kijken hoe wij onze marketing organiseren. Zo leuk wat je van elkaar kunt leren!

Dagdeel 1

Ik heb zelf twee dagdelen stage gelopen bij KWF. Op voorhand heb ik heel fijn overlegd wat ik uit de stage wilde halen. Ik had geen idee wat mij te wachten stond, er ging echt een wereld voor me open. Mijn doel van stagelopen was meer te weten te komen hoe je voor verbinding zorgt als er zoveel verschillende belangen zijn en je ook spreekt van mensenlevens kunnen redden. Ook had ik een heel persoonlijk doel. Toen ik dertien was ben ik mijn moeder verloren aan kanker. Zij was veel te jong en ik ook. Ik weet wat voor impact het heeft als je een dierbare verliest aan deze ziekte. Sindsdien is er veel veranderd en is de overlevingskans veel groter dan in 2002. Daar wilde ik meer over weten, hoe zij zich daarvoor inzetten. Ik ging er vrij open naar toe, maar ik moet zeggen dat de foto’s daar aan de wand behoorlijk indruk op mij maakte, vooral de jonge kindjes.

 

Samen met de Programma Coördinator ‘Toegang tot medicijnen’, Patrick Ooms, nam ik deel aan de werkgroep over een heel belangrijk dossier. Ik werd enorm open ontvangen. Ontzettend fijn dat er zo een vertrouwen gegeven werd dat ik naar zo’n belangrijk overleg mee mocht. Aan het einde van het overleg duizelde het mij qua termen, waar ik nog nooit van had gehoord, maar zo normaal voor hen.

Dagdeel 2

Vorige week heb ik een hele dynamische ochtend gehad. Ik ben in gesprek geweest met zowel de nationale als internationale lobbyist, de teammanager, HR-adviseur en ik mocht mee naar een lunchbijeenkomst dat geheel toegewijd was een het event the Ride for the Roses. Welke stappen KWF zet om te zorgen dat het event een nog groter succes wordt. Het heeft mij echt geraakt, ook omdat iemand zo stoer was haar eigen verhaal aan de aanwezigen te vertellen en wat haar drijft om hieraan mee te doen. De verbinding was voelbaar en maakt een enorme indruk op mij. En zo zie je maar dat als je samen een hoger doel voor ogen hebt, wat je dan allemaal kunt bereiken. Het is zeker de moeite waard om dit evenement op te zoeken.

 

Voorheen kende ik KWF alleen van het collecteren. Nu heb ik mee mogen kijken wat voor organisatie daarachter zit en hoe mensen zich inzetten om te zorgen dat we straks niemand meer verliezen aan deze ziekte. Dank je wel!

Kom eens een kijkje in onze keuken nemen

Wil je een keer onze sfeer proeven op onze fijne werkplek? Kom een keer stage lopen of bij ons op locatie werken. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Liefs,

Priscilla