Verbinden heeft voor mij een heel persoonlijke betekenis

In december had Wouter een gesprek met een bedrijf in Amsterdam. Na het gesprek zei hij tegen mij dat ze een masterclass gaven in januari en dat het leuk zou zijn als ik daar naartoe zou kunnen. Ik had me aangemeld en wist niet wat ik ervan kon verwachten. Het ging over Storytelling. De vrouw vertelde heel mooi. Ik vond het inspirerend. Ze vertelde over kerst en een persoonlijk verhaal daarbij. Vervolgens vroeg ze aan de aanwezigen, zo’n vijftig man of er iemand in de zaal was die iets bijzonders wilde delen wat hij of zij had meegemaakt tijdens de kerst. Ik voelde dat ik dat wel wilde delen, dus ik stak mijn hand op. Ze vroeg nog: ‘Wil je dat echt?’. Ik knikte.

Inmiddels voelde ik mijn hartslag in mijn keel. Ik kreeg gelukkig nog wat tijd om na te denken hoe ik het ging vertellen, want het ging natuurlijk over Storytelling. Tegelijkertijd dacht ik: ‘Waarom doe ik dit nou?’. De hoge hartslag, de alertheid, het voelde als een lichte paniekaanval. Gelukkig werd ik wat rustiger, het was immers een van mijn doelen om in 2019 daar meer over te vertellen. Het is de reden waarom Verbinden zo belangrijk voor mij is en waarom deze als kernwaarde is opgenomen bij hIB. Het duurde wat langer dan ik dacht tot ik het mocht vertellen. Een klein beetje hoopte ik dat ze het was vergeten, maar helaas. Ze keek mij aan en zei: ‘Wil jij jouw verhaal delen van kerst?’. Ik knikte.

Enkele jaren geleden ben ik voor mezelf begonnen. Ik help mensen en teams om beter samen te werken en meer hun krachten te bundelen. Vorig jaar heb ik mijn krachten gebundeld met Wouter, waarbij wij nu bedrijven en organisaties helpen met verbinden. Daarom werd verbinden voor mij steeds groter van betekenis. Tot ik in mei mezelf afvroeg, waarom ik andere mensen en bedrijven help met verbinden. Waarom lukt het wel bij hen, maar waarom kan ik niet verbinden met mijn eigen vader? In de zomer heb ik een kaartje naar mijn vader gestuurd. Sindsdien hebben wij frequenter contact en hebben wij afgelopen kerst sinds twaalf jaar weer samen kerst gevierd”.

Kwetsbaar

Ik heb nog even verder verteld. Tijdens het vertellen voelde ik mij rustig. Ik kreeg complimenten en felicitaties. Het voelde fijn, kwetsbaar en warm. De omgeving droeg daar ook aan bij. De spreker kwam later nog naar mij toe om mij te bedanken. Ik heb haar ook bedankt dat ik me veilig genoeg voelde om dit verhaal met vijftig onbekenden te delen. Dat werkt dus zo, als de een zich kwetsbaar opstelt zorgt het voor een bepaald gevoel van veiligheid. Het wordt een wisselwerking. Ik had mijn obstakel overwonnen en weer een stap richting mijn doel voor 2019 gezet. En dat al op 10 januari, wat gaat het jaar nog verder brengen, haha!

Verbinden is voor mij juist zo belangrijk, omdat ik het ook ken om geen verbinding te voelen. Ik weet dus ook hoe het is om weer verbinding te zoeken en te voelen. Hier heb ik zelf een heleboel obstakels voor moeten overwinnen. Je spreekt elkaar niet zomaar twaalf jaar niet.

Ben jij een leider van een team en wil jij je team effectiever laten samenwerken én dubbele resultaten boeken, neem contact met mij op priscilla@identiteitsbedrijf.nl.

Liefs, Sil