Wat heeft thuiswerken voor ons veranderd?

Kletsen bij de koffieautomaat, even overleggen met een collega en lunchen in de kantine. Veel mensen kijken er reikhalzend naar uit: weer werken op kantoor. Maar hoe moeten we dat doen met de samenleving? En welke keuzes kan de werkgever maken?

Dat we noodgedwongen thuis moesten werken had zijn voor- en nadelen. Enerzijds kan het rustgevend zijn, heeft het veel meer samenwerkingen mogelijk gemaakt en scheelt het tienduizenden gereden kilometers per dag. De pandemie heeft iets mogelijk gemaakt wat eigenlijk al te doen was, het systeem had alleen een zetje nodig.

Daartegenover staat echter wel dat de natuurlijke balans van cultuur en structuur op de werkvloer zich heeft moeten verplaatsen. Werk is namelijk meer dan alleen die taakjes. Kletsen bij de koffieautomaat, overleggen met een collega en lunchen in de kantine zijn integraal onderdeel.

Door werken op afstand is het behalen van resultaten (de structuur) nog belangrijker geworden. De zachte kant heeft plaats moeten maken voor de harde kant. Dit is niet erg, maar het is even schakelen. Het vergt eigenlijk een nieuwe kant van jezelf: bewustwording over jouw kwaliteiten. Gelukkig is onze gratis App er om je daarbij te helpen!