Zien wij onszelf als betekenisvolle ondernemers?

De term betekenisvolle ondernemers zagen we op LinkedIn voorbijkomen. Een term die me meteen uitnodigde om meer te gaan lezen. Wij krijgen vaak de vraag of wij een marketingbureau zijn. Soms zien we daar een lelijke blik bij en wordt daarbij ‘weer zo’n marketingbureau’ gezegd. Absoluut niet! Zeg ik dan met een lelijke blik terug ;).

 

Wie zijn we wel?

Wij zijn een adviesbureau en willen het bedrijfsleven bewustmaken dat je zelf het verschil kunt maken door eenvoudig te gaan doen. Wij helpen ondernemers, leidinggevenden en hun teamleden ontdekken waar zij goed in zijn en echt op ‘aan’ gaan. Want als je er ergens echt voor gaat, werk je sneller, effectiever en fijner.

Je zou dit uitgangspunt ook ergens anders hebben kunnen lezen. Daarmee bedoel ik, het is niet iets compleet nieuws waar wij voor staan. Het enige grote verschil voor ons is dat het echt vanuit onze intrinsieke motivatie wordt gedreven. Wij vinden het oprecht heel zonde als je onbewust heel hard aan het werk bent, jezelf voorbij rent, elkaars sterktes onvoldoende tot niet benut en daardoor opgebrand raakt. De cijfers van het landelijk ziekteverzuim in bepaalde sectoren als de gezondheidszorg, waterbedrijven/afvalbedrijven, het openbaar bestuur (bron: CBS, 2020) liegen er niet om.

 

Maak bewust gebruik van je energie, je brandstof

Wij willen vanuit hIB organisaties en bedrijven helpen weer bevlogen te worden. Onze dienstverlening helpt leidinggevenden en ondernemers bij het inrichten van hun winnende team. Je maakt optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten en onbenutte potentie in het team. Hiermee ontstaat draagvlak en de kracht om het anders te gaan doen. Met als resultaat: productiviteit neemt toe, het ziekteverzuim en verloopkosten nemen af en het bedrijfsresultaat verdubbelt.

 

Competentie leiderschap: eigenaarschap

We zijn collectief steeds meer aan het ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Dit betekent niet dat alleen de leidinggevenden of ondernemers dit aan het ontwikkelen zijn. Dit gaat juist over persoonlijk leiderschap, eigenaarschap, verantwoordelijkheid durven nemen, koers durven bepalen of volgen en er echt als team samen voor te gaan.

Het is een bijzonder mooi en uitdagend proces. Een proces dat steeds meer eigen wordt. Ik blijf me op het gebied van persoonlijk leiderschap ontwikkelen. De grootste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en waar ik nog steeds stappen in zet is de verantwoordelijkheid daar laten waar het hoort. Alleen eigenaar te zijn van mijn verantwoordelijkheden. Kortom volwassen worden en zijn in mijn houding en gedrag. Herkenbaar?

 

Onze belofte

Binnenkort gaan we meer delen over hoe wij onze impact willen maken en meten. Achter de schermen zijn we bezig met een update van onze website. Hierbij al een sneakpreview van onze belofte.

  1. Koers houden is niet makkelijk; wij zijn je stok achter de deur om te blijven doen.
  2. Verandering is spannend; wij helpen invloed uit te oefenen op het veranderproces door interne communicatie te combineren met strategie.
  3. Organisatieontwikkeling is constant; wij helpen je met bewustwording op persoonlijk vlak en voor de hele organisatie.

 

Ik wens je weer een hele fijne werkweek toe!

 

Liefs,

Priscilla