Gevestigde bedrijven en overheden

Hoe je als groeiende of veranderende organisatie efficiënt blijft

Bedrijfsontwikkeling of organisatieverandering leiden tot uitdagingen in productiviteit, productkwaliteit, interne processen en zeker ook persoonlijke uitdagingen. Je wilt de verbetercultuur borgen zodat het verankerd ligt in het DNA van het bedrijf. Maar een bedrijfscultuur verander je niet in één dag. Hoe zorg je ervoor dat dit proces soepel verloopt? En dat de nieuwe regels in dienst blijven staan van het team en niet andersom?

hIB voor gevestigde bedrijven en overheden

Inmiddels werk je al een aantal jaar als teamleider. Je gelooft in krachten bundelen, in zelfsturing. Maar je merkt dat het moeizaam van de grond komt. Er zijn dagen dat je de bevlogenheid voelt en de resultaten zichtbaar zijn binnen het team. Helaas zijn die dagen meer uitzonderingen op de regel. Morgen weer een deadline. Zou iedereen de gevraagde bijdrage hebben geleverd? Je bordje ligt te vol om er persoonlijk nog meer aandacht aan te kunnen besteden.

Maak een afspraak met ons om samen even alles door te spreken. Om het meeste uit dit gesprek te halen kun je het best eerst onze QuickScan zelf invullen. 

Bij elke organisatieverandering is het van belang om medewerkers te ondersteunen in nieuwe werkprocessen en persoonlijke behoeftes. Met hIB helpen wij om de organisatie en medewerkers weer dichter tot elkaar te brengen. We verbinden mensen, verbeteren de interne communicatie en richten ons op persoonlijke ontwikkeling. Misschien moet je een beetje uit je comfortzone stappen. Maar dat is het waard, want op deze manier ontdekken we de organisatie identiteit en zorgen we ervoor dat iedereen betrokken, gemotiveerd en toegewijd is. En wat levert dit op? Een hogere arbeidsproductiviteit!

Download de QuickScan

Onze werkwijze

We starten met een QuickScan 
Ontdek of je potentie onbenut laat en op welk vlak dat is. Je kunt de QuickScan hier downloaden en zelf invullen. Of je vult deze samen met ons in tijdens een persoonlijke kennismaking!

Samen vullen we de Blauwdruk verder in. Wij leggen de vinger op de gevoelige plek en stellen vragen die je misschien niet altijd fijn vindt om te beantwoorden. Maar juist dat helpt je verder.

Wij houden altijd een sessie met de ondernemer of leidinggevende. Afhankelijk van de grootte van je organisatie houden we ook een sessie met een medewerker. De Blauwdruk is tijdens het gesprek de leidraad.

We houden een teamsessie waarbij we de verbindende factor van samenwerken heel praktisch maken. Je leert elkaar beter begrijpen. De Blauwdruk concretiseren wij op basis van de bevindingen en ontwikkeling.

Na deze verkenning kunnen wij je helpen om je doelen binnen je organisatie te realiseren en ook daadwerkelijk te verankeren, zodat jullie bewust blijven werken aan jullie doelen.

Onze belofte

Samen werken we aan samenwerken

We zorgen voor bevlogen medewerkers door het gesprek met ze aan te gaan. Met een heldere interne communicatie en strategie laten we zien hoe efficiënt samenwerken kan zijn. Wij zorgen voor een soepele samenwerking binnen je team en dat mag ook van ons als partner verwachten. Structuur brengt focus, cultuur brengt plezier. We weten dat de waan van de dag zorgt voor afleiding bij jezelf of je team. Wij zijn je stok achter de deur en zorgen dat je koers houdt.

Onze belofte

Samen werken we aan samenwerken

We zorgen voor bevlogen medewerkers door het gesprek met ze aan te gaan. Met een heldere interne communicatie en strategie laten we zien hoe efficiënt samenwerken kan zijn. Wij zorgen voor een soepele samenwerking binnen je team en dat mag ook van ons als partner verwachten. Structuur brengt focus, cultuur brengt plezier. We weten dat de waan van de dag zorgt voor afleiding bij jezelf of je team. Wij zijn je stok achter de deur en zorgen dat je koers houdt.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ieder fijn bedrijf begint bij bevlogen en betrokken medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers doen wat ze leuk vinden en weten wat er van ze gevraagd wordt? Wat is hun toegevoegde waarde binnen jouw organisatie? Als jij je bedrijf optimaal weet aan te sturen, verwachten wij een dubbel bedrijfsresultaat.

De identiteit van een bedrijf is erg belangrijk voor de koers van het bedrijf. De missie, visie en kernwaarden geven medewerkers duidelijkheid over waar het bedrijf heen wil en waar het voor staat. Zonder deze houvast voelen medewerkers, maar ook stakeholders zich minder sterk verbonden met je bedrijf. Een identiteit is dus onmisbaar. Heb jij hier hulp bij nodig? Samen kijken wij waar je heen wilt en waar je voor wilt staan.

Dan kan je nog zo’n mooie identiteit hebben, je medewerkers moeten dit wel weten en lading krijgen. Waar staan je medewerkers voor en waar zien zij het bedrijf heen gaan? Samen met ons gaan we teamsessies houden om hierachter te komen.

Merk jij dat deadlines stress geven? Zijn je medewerkers ineens ziek de dag dat een project af moet zijn? Als je medewerkers zich niet verbonden voelen of niet goed worden ingezet, kunnen ze afhaken. Samen met hIB kom je erachter wat de kwaliteiten van je medewerkers zijn en waar je ze het best kunt inzetten. Zo behaal je doelstellingen zonder onnodig veel stress.

Een medewerker die zich goed voelt, op zijn plek is en krijgt wat hij nodig heeft, is van grote toegevoegd waarde voor je bedrijf. Niet alleen jij wordt er beter van, maar je medewerker ook. Als je ervoor zorgt dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen, blijven ze langer.

Ervaar je moeilijkheden met de interne communicatie? Gaan de interne processen niet zoals je wilt? Samen zorgen we ervoor dat dit weer op rolletjes gaat lopen. We kunnen onder andere helpen met het opzetten van intranet en veranderingen in het bedrijf doorvoeren. Niet genoeg aan een paar uurtjes in de week? We gaan ook graag als interim bij jou aan de slag.

Wij maken gebruik van de MKS-tool. Hiermee krijg je veel inzicht in je bedrijfsprocessen. Deze tool maakt veel data inzichtelijk. Zo zie je bijvoorbeeld de kosten per uur of per dag. Hierdoor kan je snel erachter komen wat nog beter kan en waar je winstpotentieel ligt.

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Elke situatie vraagt om specifieke kennis, maar ook om bepaalde vaardigheden. Vraagt een nieuwe werkwijze om andere vaardigheden? Wij helpen je team te ontwikkelen en opnieuw samen te stellen. Een heel recent voorbeeld is de aankomende Omgevingswet die een andere rol vraagt van de huidige ambtenaar.

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Deze bedrijven gingen je voor

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!