Onze diensten

Diensten

Het geheim van duurzame bedrijfsontwikkeling is het volledig betrekken van medewerkers. Bij onze diensten staat de medewerker dan ook centraal. Zij doen immers het meeste werk voor jou als ondernemer, leidinggevende of bestuurder. Als jij medewerkers helpt met hun groei, helpen zij jou met jouw groei.

Het Identiteitsbedrijf is een adviesbureau met gespecialiseerde adviseurs en moderne ICT tools om jou persoonlijk tot dienst te kunnen zijn. Wij focussen ons niet op één ding binnen jouw organisatie, maar kijken juist naar het totale plaatje: de harde kant (structuur) én de zachte kant (cultuur).

Onze diensten worden gekenmerkt door een focus op Internal Branding (interne marketing) en productiviteit. Hiermee maken wij van jouw bedrijf de fijnste werkplek. Samen zoeken we naar de manier die het beste is voor je bedrijf.

Vooraf

Leer ons kennen

Wij hebben meerdere gratis diensten en producten ontwikkeld zodat jij een kijkje kan nemen in de wereld van hIB. Voor de eerste stappen in persoonlijke- of teamontwikkeling kun je hier terecht.

Vrijblijvend

Kort

Brainstorm

 • Visie/Missie
 • Strategie
 • Doelen stellen

We gaan actief stilstaan bij jouw onderneming of team. We nemen je mee door je eigen organisatie. Wat gaat er goed en wat blijft er op de plank liggen? Samen bedenken we een concreet overzichtelijk lange-termijn plan, met concrete acties voor morgen

Eenmalig + Check na 6 weken

Lang

Ontwikkeltraject

 • Koers bewaren
 • Internal Branding
 • Samenwerking

We gaan een partnerschap aan om van jouw onderneming de fijnste werkplek te maken. De Quickscan is het uitgangspunt, daarna gaan we samen werken aan samenwerken

Toegang tot het Dashboard

Traject van 3 maanden + 3 kwartalen + 3 jaren

Geplande organisatieverandering

Bedrijven en organisaties ontwikkelen constant. Waar het vroeger normaal was om 40 jaar bij hetzelfde bedrijf te werken, zien we tegenwoordig veel meer job-hopping. Bovendien waren bedrijven veelal hiërarchisch en bureaucratisch. Tegenwoordig is het gebruikelijker om meer vlakke organisatiestructuren te zien en verlopen processen vaker organisch. Ook al willen bedrijven meeveranderen, het is vaak een forse taak om structurele en culturele veranderingen op een duurzame wijze door te voeren. Bij hIB zijn wij hier natuurlijk van op de hoogte. Daarom zijn onze medewerkers en adviseurs elk gespecialiseerd in één van de aspecten van deze verandering. Wij richten ons voornamelijk op onderdelen die het fundament vormen zoals de visie, missie en strategie, Internal branding (interne marketing), kernwaarden en de bedrijfsidentiteit.

Ongeplande organisatieverandering

Het kan natuurlijk ook zijn dat in jouw bedrijf of team niet alles van de grond komt, ook al ondergaan jullie geen geplande organisatieverandering. Is de arbeidsproductiviteit bijvoorbeeld lager dan gewenst? Worden doelstellingen niet altijd gehaald, of valt de werknemerstevredenheid tegen? Ook in deze situaties kunnen onze diensten een uitkomst voor je zijn. Onze aanpak is namelijk universeel, het enige wat wij nodig hebben is jouw toewijding.

Ongeacht de aanleiding zal organisatieverandering altijd spannend blijven, want koers houden is niet makkelijk. De waan van de dag zorgt steeds voor nieuwe prioriteiten. Om het overzicht te houden bieden wij jou daarom onze belofte.

Onze belofte

Samen werken we aan samenwerking

We zorgen voor bevlogen medewerkers door het gesprek met ze aan te gaan. Met een heldere interne communicatie en strategie laten we de meerwaarde van samenwerken zien en laten we het werkgeluk toenemen. Bovendien zorgen we voor een soepele samenwerking binnen je team, maar ook met ons als partner. Structuur brengt focus, cultuur brengt plezier. Wanneer er afleiding is bij jou of je team, zijn wij de stok achter de deur en zorgen we dat je koers houdt.

Onze aanpak

We starten met een QuickScan 
Ontdek of je potentie onbenut laat en op welk vlak dat is. Je kunt de QuickScan hier downloaden en zelf invullen. Of je vult deze samen met ons in tijdens een persoonlijke kennismaking!

Samen vullen we de Blauwdruk verder in. Wij leggen de vinger op de gevoelige plek en stellen vragen die je misschien niet altijd fijn vindt om te beantwoorden. Maar juist dat helpt je verder.

Wij houden altijd een sessie met de ondernemer of leidinggevende. Afhankelijk van de grootte van je organisatie houden we ook een sessie met een medewerker. De Blauwdruk is tijdens het gesprek de leidraad.

We houden een teamsessie waarbij we de verbindende factor van samenwerken heel praktisch maken. Je leert elkaar beter begrijpen. De Blauwdruk concretiseren wij op basis van de bevindingen en ontwikkeling.

Na deze verkenning kunnen wij je helpen om je doelen binnen je organisatie te realiseren en ook daadwerkelijk te verankeren, zodat jullie bewust blijven werken aan jullie doelen.

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!