hIB.Dashboard

Wij volgen het principe van het internationale advies- en onderzoeksbureau Gallup: inzicht in de eigen kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling leidt tot betere arbeidsproductiviteit. Een taak zal altijd beter gaan als je gemotiveerd bent om hem uit te voeren. Vaak is dit het geval als je het leuk vindt om te doen, of als je er van nature goed in bent. Het lijkt voor de hand liggend, maar veel bedrijven en teams lijken hier niet echt op te letten. Om het makkelijker te maken hebben wij de hIB.App en het hIB.Dashboard ontwikkeld. Deze ICT-systemen bieden inzicht in ieders persoonlijke kwaliteiten, geven weer hoe de kwaliteiten in een team zijn verdeeld en waar de zwakke punten zitten.

hIB.Dashboard

Om op een overzichtelijke wijze de kwaliteiten van een geheel team inzichtelijk te maken hebben hebben wij een uitbreiding gemaakt van de hIB.App: het hIB.Dashboard. Op dit online platform krijg je in een oogopslag iedereens resultaten van de hIB.App te zien. Je kunt teams aanmaken, teamleden uitnodigen en ieders persoonlijke zelf- vreemd- en reeëelbeelden inzien. Verder is het natuurlijk mogelijk om meerdere teams aan te maken met verschillende teamleden. Ook kunnen teamleden onderdeel zijn van verschillende teams. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in de kwaliteiten en minder sterke punten van elk team.

Natuurlijke rollen

Een van de uitgangspunten van hIB is dat iedereen zijn/haar eigen kwaliteiten heeft, en daarom ook hun eigen ‘natuurlijke rol’. Niet iedereen is geschikt voor elke taak, en voor sommige taken zijn sommige mensen juist buitengewoon geschikt. Wij delen deze natuurlijke rollen in op basis van drie overkoepelende thema’s:

 • Visionair: Creatief, ziet oneindig veel mogelijkheden, dagdromer, snel overprikkeld
 • Praktisch: Uitvoerend, controle, houdt vast aan procedures, denkt niet goed van tevoren na
 • Vertaler: Verbinder tussen de andere twee, extravert, actief, kan te enthousiast zijn

In iedereen schuilt een beetje van elk van deze rollen, en de mate waarin jij op een bepaald vlak uitblinkt hangt ook af van het team waarmee je samenwerkt.

Afhankelijk van de uitkomsten van de hIB.App geeft het hIB.Dashboard weer van waar iedere werknemer zich ongeveer bevindt op het spectrum. Het ideale team heeft iets van alle vlakken en heeft de taken verdeeld op een wijze die hiermee overeenkomt. Deze inzichten helpen om per project of opdracht te kijken welke teamleden je nodig hebt en hoe zij van toegevoegde waarden kunnen zijn.

Het dashboard is onderdeel van ons ontwikkeltraject. Lees hier meer over op onze pagina, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Het Dashboard

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!