Over het Identiteitsbedrijf (hIB)

internal_branding

Over ons

Hallo, wat leuk dat je hier bent! Wij zijn Wouter en Priscilla en wij hebben in januari 2018 het IdentiteitsBedrijf (hIB) opgericht. Met hIB willen we bedrijven en organisaties helpen om de fijnste werkplek van Nederland te zijn. Wij zien dat veel teams focussen op de structuur: een projectplan, een afdelingsplan, een ICT-systeem, de fysieke inrichting van het kantoor, oftewel de harde kant. We vergeten daarin vaak de cultuur, de zachte kant. Dit kun je merken aan gemopper over het plan of het MT, niet mee willen doen, geen resultaten opleveren, etc. Wanneer je focust op het continu verbeteren van de structuur en cultuur, creëer je de fijnste werkplek.

Hoe kennen wij elkaar?

Wij hebben samengewerkt binnen de gemeentelijke overheid. Priscilla werkte daar in loondienst en Wouter als interim projectleider. In diezelfde periode zagen ze elkaar geregeld door het flexwerken, alleen kwamen ze vaak niet verder dan “wil je koffie of thee?”. En toch was Wouter de tweede van de organisatie die wist dat Priscilla haar baan had opgezegd. Wouter had namelijk al een onderneming en Priscilla wilde weten wat hij van haar businessplan vond. Het leuke is dat wat ze in januari 2015 hebben besproken, drie jaar later de basis is geworden van hIB. Dit was onbewust en realiseerde Priscilla zich bij het doorbladeren van de oude aantekeningen.

In de drie jaar tot de oprichting van hIB zijn Wouter en Priscilla netwerkmaatjes geworden. Ze hielpen elkaar met vraagstukken binnen hun onderneming. Ze komen uit een totaal andere branche en dat zorgde juist voor een verfrissende kijk op zaken. Op deze organische manier hebben Priscilla en Wouter ontdekt dat ze een goede aanvulling op elkaar zijn en ook een gedeelde visie hebben op ondernemen. Zo zijn er nog een tal van voorbeelden die de samenwerking zo bijzonder maakt.

Priscilla is het liefste bezig met de stip op de horizon (visie) en Wouter met hoe hij deze stip op de horizon kan vertalen naar een weg daar naartoe (missie). Bovenal zijn ze gewoon gaan doen en delen ze hun ervaring en hun beeld op ondernemen. Een belangrijk uitgangspunt is de basis van vertrouwen, weten dat de ander een goede intentie heeft en pittige discussies kunnen voeren wanneer dat nodig is. Want ja, we hebben fijne overeenkomsten, maar de verschillen die er echt mogen zijn, zijn ook zeker van waarde. Deze werkwijze gunnen we iedereen en zo maken we samen de wereld een stukje mooier.

Kernwaarden

Kernwaarden-plezier-bewust-focus

Priscilla van Vaneveld 

Adviseur cultuur, mens en organisatie

Kwaliteiten: creativiteit, initiatief, ondernemerschap, ontwikkelen/coachen en durf

Achtergrond marketingcommunicatie, internal branding, employer branding & coaching. Gedreven door alles wat met communicatie te maken heeft; het gesprek in en met jezelf, onderlinge communicatie, bedrijfscommunicatie, etc. Samen maken we de wereld een stukje mooier door je bewustzijn continu te vergroten, het gesprek met elkaar te hebben en compassie te hebben voor elkaar.

Wouter Voerman 

Adviseur structuur en procesregie

Kwaliteiten: Prestatiegericht, focus, flexibel, visie, integriteit, sensitief

Technische, juridische en financiële achtergrond. Persoonlijke en mensgerichte werkhouding. Nieuwsgierig waarom mensen doen wat ze doen. Gericht op visie en durf. Praktijkdeskundige op gebied van het oprichten, leiden en transformeren van een werkgerichte organisatie naar een mensgerichte organisatie.

Galoeh Adrian Noviar  

Communicatie en koersbewaker

Kwaliteiten: Energie, Persoonlijk optreden, Sociabiliteit/contactvaardigheid, Samenwerken

Een achtergrond in gezondheids- en levenswetenschappen en gezondheidsbeleid. Het belangrijkste doel in het leven is geluk behalen. Ik ben voorstander van een systeem waar mensen de vrijheid hebben zichzelf te ontwikkelen en niet gedicteerd worden door hun verplichtingen. Voor mijzelf staat elke dag in het licht van persoonlijke ontwikkeling.

Sam Blaauboer 

ICT en grafisch design

Kwaliteiten: Creativiteit, Onafhankelijkheid, Nauwkeurigheid, Zelfbeheersing, Leervermogen

Met een achtergrond in Creative Business en een passie voor (toekomstige) mediaproducten en storytelling, houd ik de ontwikkelingen van nieuwe media nauwlettend in de gaten. Gemotiveerd kijk ik naar de mogelijkheden tussen toekomstige mediaproducten en storytelling. Dit alles met als doel zoveel en zo lang mogelijk te blijven leren.

Ivanka van Vliet 

Trainer & Coach (extern adviseur)

Kwaliteiten: Pragmatisch, Integriteit staat voorop, Visie gedreven, Toekomst (ontwikkeling) gedreven

De basis van groei is vertrouwen. Wanneer er vertrouwen is, is de groei oneindig, dit is waar ik volledig in geloof. Hiervoor schroom ik niet om je (positief) te confronteren. Alles met het doel om je te helpen persoonlijk te groeien. Ik ben fysiotherapeut en coach met de achtergrond Academie voor Lichamelijke Opvoeding (gymleraar).

Maaike de Wit  

Extern adviseur

Trainer & Coach (extern adviseur)

Kwaliteiten: Pragmatisch, Integriteit staat voorop, Visie gedreven, Toekomst (ontwikkeling) gedreven

Werken bij ons?

Het IdentiteitsBedrijf biedt jou een omgeving waar vertrouwen de basis is. Je durft hier op je bek te gaan. Je durft je hier kwetsbaar op te stellen. Je durft te delen. Je durft te gunnen. Je durft te groeien. Je durft te profileren. Je durft voor jezelf te staan. En alles daartussen. Bij ons op kantoor of in de teams en organisaties die wij begeleiden.

Je kan ons altijd een open sollicitatie sturen, maar wij zijn specifiek op zoek naar:
Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

    Wij zijn er om te helpen

    Maak een afspraak

    De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!