Accountancy

Wat is de rol van de accountant zodra Blockchain gemeengoed is?

Blockchain is al bekend als technologie achter Bitcoin. Wanneer je de blockchaintechnologie echter samenvoegt met een nieuw organisatiemodel, wordt management opnieuw uitgevonden. Traditioneel management is toe aan vervanging. Als bepaalde controles kunnen worden geautomatiseerd, kan de manager weer echt leidinggeven.

Steeds meer data zal gedeeld worden met blockchaintechnologie. Dat geeft leidinggevenden, bedrijfseigenaren en investeerders de beschikking over steeds completere data die niet te wijzigen is en bovendien altijd en overal beschikbaar is, maar dit vraagt ook om een andere rol van de accountant.

Waar de accountants nu nog gewend is om de data primair uit de bedrijfsadministraties te halen, zijn straks andere vaardigheden nodig voor controle processen. De adviesrol van de accountant wordt belangrijker. Hoe kan een ondernemer meer gaan sturen op een goede kostprijs en productiviteit? Dit vraagt om andere vaardigheden van de accountant. Vaardigheden die niet altijd gebruikelijk zijn binnen het team.

Het IdentiteitsBedrijf helpt om deze vaardigheden te benoemen en gezamenlijk een plan te schrijven om met deze rolverandering op koers te blijven.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ieder fijn bedrijf begint bij bevlogen en betrokken medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers doen wat ze leuk vinden en weten wat er van hen gevraagd wordt? Wat is hun toegevoegde waarde binnen jouw organisatie? Als jij je bedrijf optimaal weet aan te sturen, verwachten wij een dubbel bedrijfsresultaat.

De identiteit van een bedrijf is erg belangrijk voor de koers van het bedrijf. De missie, visie en kernwaarden geven medewerkers duidelijkheid over waar het bedrijf heen wil en waar het voor staat. Zonder deze houvast voelen medewerkers, maar ook stakeholders zich minder sterk verbonden met je bedrijf. Een identiteit is dus onmisbaar. Heb jij hier hulp bij nodig? Samen kijken wij waar je heen wilt en waar je voor wilt staan.

Dan kan je nog zo’n mooie identiteit hebben, je medewerkers moeten dit wel weten en lading krijgen. Waar staan je medewerkers voor en waar zien zij het bedrijf heen gaan? Samen met ons gaan we teamsessies houden om hierachter te komen.

Merk jij dat deadlines stress geven? Zijn je medewerkers ineens ziek de dag dat een project af moet zijn? Als je medewerkers zich niet verbonden voelen of niet goed worden ingezet, kunnen ze afhaken. Samen met hIB kom je erachter wat de kwaliteiten van je medewerkers zijn en waar je ze het best kunt inzetten. Zo behaal je doelstellingen zonder onnodig veel stress.

Een medewerker die zich goed voelt, op zijn plek is en krijgt wat hij nodig heeft, is van grote toegevoegd waarde voor je bedrijf. Niet alleen jij wordt er beter van, maar je medewerker ook. Als je ervoor zorgt dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen, blijven ze langer.

Ervaar je moeilijkheden met de interne communicatie? Gaan de interne processen niet zoals je wilt? Samen zorgen we ervoor dat dit weer op rolletjes gaat lopen. We kunnen onder andere helpen met het opzetten van intranet en veranderingen in het bedrijf doorvoeren. Niet genoeg aan een paar uurtjes in de week? We gaan ook graag als interim bij jou aan de slag.

Wij maken gebruik van de MKS-tool. Hiermee krijg je veel inzicht in je bedrijfsprocessen. Deze tool maakt veel data inzichtelijk. Zo zie je bijvoorbeeld de kosten per uur of per dag. Hierdoor kan je snel erachter komen wat nog beter kan en waar je winstpotentieel ligt.

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Elke situatie vraagt om specifieke kennis, maar ook om bepaalde vaardigheden. Vraagt een nieuwe werkwijze om andere vaardigheden? Wij helpen je team te ontwikkelen en opnieuw samen te stellen. Een heel recent voorbeeld is de aankomende Omgevingswet die een andere rol vraagt van de huidige ambtenaar.

Wij zijn er voor

Startups en kleine bedrijven:

Weet jij als ondernemer nog waar je voor stond toen je begon? Is de oude gedrevenheid nog steeds voelbaar in je organisatie?

Gevestigde bedrijven en overheid:

Zelfstandigheid, vrijheid en bevlogenheid, of eigenlijk het gebrek daaraan, heeft veel invloed op het ziekteverzuim. Wat kun je daaraan doen?

Eenmanszaak en

ZZP:

Waar sta je persoonlijk voor? Wat geeft jou energie? En neem je die energie ook mee in je dagelijkse dienstverlening?

Wij zijn er voor

Startups en kleine bedrijven:

Weet jij als ondernemer nog waar je voor stond toen je begon? Is deze oude gedrevenheid nog steeds voelbaar in je organisatie?
.

Gevestigde bedrijven en overheid:

Zelfstandigheid, vrijheid en bevlogenheid, of eigenlijk het gebrek daaraan, heeft veel invloed op het ziekteverzuim. Wat kun je daaraan doen?

Eenmanszaak en ZZP:

Waar sta je persoonlijk voor? Wat geeft jou energie? En neem je deze energie ook mee in je dagelijkse dienstverlening?

Quickscan

Wat is de identiteit van jouw bedrijf?

Identiteit is dát wat je bedrijf uniek maakt. Het is het beeld dat je van je eigen organisatie hebt en deelt met je eigen medewerkers en stakeholders. Identiteit vertaalt zich in gedrag (processen), communicatie (personen) en design (product). Hoe heb jij je bedrijf georganiseerd? Hoe ga je met je werknemers om? Wat is de tone-of-voice en huisstijl van je bedrijf? Een duidelijke identiteit verbindt klanten en je medewerkers met je bedrijf.

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

    Wij zijn er om te helpen

    Maak een afspraak

    De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!