Ontwikkeltraject

Wat gaan we doen?

Samen maken wij van jouw onderneming de fijnste werkplek. Met behulp van onze QuickScan verkennen wij waar jouw onbenutte potentie ligt en waar je voor staat als organisatie. Samen achterhalen we of de productiviteit omhoog kan, of de interne communicatie verbeterd kan worden, of gaan we na of we kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Op basis van een-op-een gesprekken en teamsessies maken wij een nulmeting (Blauwdruk), waarbij we samen met jullie een richting bepalen.

Projecten waar we van betekenis kunnen zijn

 • Realiseren van een gewenste groei;
 • Het realiseren van een bepaalde kwaliteitsslag;
 • Het begeleiden van een fusie of overname.

Onze werkwijze

Samen

Verkennen

3 maanden

We houden een brainstorm met het team, gevolgd door 1:1 gesprekken met de ondernemer en minimaal twee werknemers. Dit geeft ons een goed beeld van de organisatie. Vanuit de brainstorm en gesprekken maken wij een definitieve blauwdruk en actieplan, met concrete plannen.

Samen

Verbinden

3 kwartalen

Nadat de doelen zijn bepaald gaan we gewoon doen! Samen houden we koers en komen we verschillende keren langs, om te kijken hoe het op de werkvloer gaat. Ook is er een onverwachts moment. Omdat elke organisatie andere doelen en behoeftes heeft zijn de volgende fases voor iedereen anders.

Samen

Verankeren

3 jaar

We zijn al even onderweg en in de laatste fase houden we elk kwartaal een koersgesprek. We zorgen ervoor dat jullie koers blijven houden en de doelen behaald worden. Samen kijken we waar jullie behoeftes liggen en zorgen we voor het gewenste resultaat.

Toegang tot het hIB.Dashboard

Naast de persoonlijke begeleiding van onze experts wordt de dienstverlening van hIB ook ondersteund door onze ICT-tools, de hIB.App en het hIB.Dashboard. De hIB.App geeft inzicht in ieders persoonlijke kwaliteiten, welke als uitgangspunt dienen voor zowel de persoonlijke- als de teamontwikkeling. Op het hIB.Dashboard worden iedereens resultaten van de hIB.App overzichtelijk gepresenteerd. Je kunt teams aanmaken, teamleden uitnodigen en ieders persoonlijke kwaliteiten inzien. Met behulp van deze tools zorgen we dat iedereens kwaliteiten optimaal worden benut, rolverdelingen logisch zijn, en samenwerken weer soepel verloopt.

Als ondernemer of leidinggevende ben je nu aan zet om de doelen te verwezenlijken. Dit klinkt gemakkelijk, maar je zal merken dat de waan van de dag het vaak wint van de missie. Daarom komen wij periodiek langs om je te begeleiden en simpelweg een stok achter de deur te zijn. Wij komen zowel verwacht als onverwacht langs en kunnen op onderdelen verder uitbreiden met het ultieme doel om je op koers te houden en je (jaar)doelen te behalen.

Quickscan

Wat is de identiteit van jouw bedrijf?

Identiteit is dát wat je bedrijf uniek maakt. Het is het beeld dat je van je eigen organisatie hebt en deelt met je eigen medewerkers en stakeholders. Identiteit vertaalt zich in gedrag (processen), communicatie (personen) en design (product). Hoe heb jij je bedrijf georganiseerd? Hoe ga je met je werknemers om? Wat is de tone-of-voice en huisstijl van je bedrijf? Een duidelijke identiteit verbindt je klanten en medewerkers met je bedrijf.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ieder fijn bedrijf begint bij bevlogen en betrokken medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers doen wat ze leuk vinden en weten wat er van ze gevraagd wordt? Wat is hun toegevoegde waarde binnen jouw organisatie? Als jij je bedrijf optimaal weet aan te sturen, verwachten wij een dubbel bedrijfsresultaat.

De identiteit van een bedrijf is erg belangrijk voor de koers van het bedrijf. De missie, visie en kernwaarden geven medewerkers duidelijkheid over waar het bedrijf heen wil en waar het voor staat. Zonder deze houvast voelen medewerkers, maar ook stakeholders zich minder sterk verbonden met je bedrijf. Een identiteit is dus onmisbaar. Heb jij hier hulp bij nodig? Samen kijken wij waar je heen wilt en waar je voor wilt staan.

Dan kan je nog zo’n mooie identiteit hebben, je medewerkers moeten dit wel weten en lading krijgen. Waar staan je medewerkers voor en waar zien zij het bedrijf heen gaan? Samen met ons gaan we teamsessies houden om hierachter te komen.

Merk jij dat deadlines stress geven? Zijn je medewerkers ineens ziek de dag dat een project af moet zijn? Als je medewerkers zich niet verbonden voelen of niet goed worden ingezet, kunnen ze afhaken. Samen met hIB kom je erachter wat de kwaliteiten van je medewerkers zijn en waar je ze het best kunt inzetten. Zo behaal je doelstellingen zonder onnodig veel stress.

Een medewerker die zich goed voelt, op zijn plek is en krijgt wat hij nodig heeft, is van grote toegevoegd waarde voor je bedrijf. Niet alleen jij wordt er beter van, maar je medewerker ook. Als je ervoor zorgt dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen, blijven ze langer.

Ervaar je moeilijkheden met de interne communicatie? Gaan de interne processen niet zoals je wilt? Samen zorgen we ervoor dat dit weer op rolletjes gaat lopen. We kunnen onder andere helpen met het opzetten van intranet en veranderingen in het bedrijf doorvoeren. Niet genoeg aan een paar uurtjes in de week? We gaan ook graag als interim bij jou aan de slag.

Wij maken gebruik van de MKS-tool. Hiermee krijg je veel inzicht in je bedrijfsprocessen. Deze tool maakt veel data inzichtelijk. Zo zie je bijvoorbeeld de kosten per uur of per dag. Hierdoor kan je snel erachter komen wat nog beter kan en waar je winstpotentieel ligt.

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Elke situatie vraagt om specifieke kennis, maar ook om bepaalde vaardigheden. Vraagt een nieuwe werkwijze om andere vaardigheden? Wij helpen je team te ontwikkelen en opnieuw samen te stellen. Een heel recent voorbeeld is de aankomende Omgevingswet die een andere rol vraagt van de huidige ambtenaar.

Ons honorarium

Iedere klant is maatwerk, maar ons honorarium is dat niet.

Tegen een vaste prijs of vast tarief gaan wij een resultaatsverplichting aan. Een studie van Gallup (2013) laat zien hoe de betrokkenheid van medewerkers sterk samenhangt met de prestatie van de organisatie. Zo zijn betrokken medewerkers bijna twee keer zo succesvol en 21% productiever als niet betrokken medewerkers.

Met onze diensten zorgen wij ervoor dat deze prestaties ook in jouw organisatie worden behaald. Met een dubbel bedrijfsresultaat als gevolg heb je ons honorarium in enkele maanden weer terugverdiend. (Bron: Gallup, 2013)

Wij zijn er om te helpen

Maak een afspraak

De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!