hIB.Dashboard

Laat jouw potentie niet onbenut

Wij volgen het principe van het internationale advies- en onderzoeksbureau Gallup: inzicht in de eigen kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling leidt tot betere arbeidsproductiviteit. Een taak zal altijd beter gaan als je gemotiveerd bent om hem uit te voeren. Vaak is dit het geval als je het leuk vindt om te doen, of als je er van nature goed in bent. Het lijkt voor de hand liggend, maar veel bedrijven en teams lijken hier niet echt op te letten. Om het makkelijker te maken hebben wij de hIB.App en het hIB.Dashboard ontwikkeld. Deze ICT-systemen bieden inzicht in ieders persoonlijke kwaliteiten, geven weer hoe de kwaliteiten in een team zijn verdeeld en waar de zwakke punten zitten.

hIB.App

Door het invullen van de hIB.App zet jij de eerste stap richting persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van 45 stellingen ontdek je jouw kwaliteiten en minder sterke punten. Zo heb je al snel een eerste scan: een zelfbeeld noemen wij dat. Om echt een goed beeld te krijgen van je kwaliteiten, nodigen we je daarna uit om dezelfde lijst aan verschillende teamleden, familie of vrienden te sturen. Dit kan gemakkelijk met de app.

Persoonlijke ontwikkeling

Wat anderen over jou invullen noemen we een vreemdbeeld en combineren we met het door jouw gecreëerde zelfbeeld voor een ‘reëel beeld’. Welke eigenschappen schat jij hetzelfde in als de mensen om je heen, en welke juist niet? Het is erg waardevol om feedback met elkaar te bespreken en daarna voor jezelf te bepalen waar de resultaten voor jou kunnen bijdragen. Met de informatie kun jij nagaan of jouw taken bij jouw eigenschappen passen. Ben jij een echte teamwerker, maar zit je alleen maar op eenmansprojecten? Dan is het misschien eens tijd daar iets te veranderen. Verder kun je ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling door na te gaan op welke eigenschappen je lager scoort dan je zou willen.

Teamontwikkeling

De app is naast persoonlijke ontwikkeling ook een goed middel om te werken aan teamontwikkeling. Laat iedereen in je team hun kwaliteiten inventariseren en bespreek dit met elkaar. Het ideale team heeft van elke eigenschap wat. Door een goede balans te hebben van kwaliteiten is het makkelijker om op efficiënte wijze het werk te verdelen. Wanneer je ook nog eens inzichtelijk maakt wie welke kwaliteiten bezit kun je goed op elkaar inspelen en wordt het makkelijker om de taak bij de juiste persoon te leggen. Dit leidt niet alleen tot een hogere productiviteit, het leidt ook tot een fijnere werkplek.

hIB.Dashboard

Om op een overzichtelijke wijze de kwaliteiten van een heel team inzichtelijk te maken hebben hebben wij een uitbreiding gemaakt van de hIB.App: het hIB.Dashboard. Op dit online platform krijg je in een oogopslag iedereens resultaten van de hIB.App te zien. Je kunt teams aanmaken, teamleden uitnodigen en ieders persoonlijke zelf- vreemd- en reeëelbeelden inzien. Verder is het natuurlijk mogelijk om meerdere teams aan te maken met verschillende teamleden. Ook kunnen teamleden in verschillende teams zitten. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in de kwaliteiten en minder sterke punten van elk team.

Natuurlijke rollen

Een van de uitgangspunten van hIB is dat iedereen zijn/haar eigen kwaliteiten heeft, en daarom ook hun eigen ‘natuurlijke rol’. Niet iedereen is geschikt voor elke taak, en voor sommige taken zijn sommige mensen juist buitengewoon geschikt. Wij delen deze natuurlijke rollen in op basis van drie overkoepelende thema’s:

 • Visionair: Creatief, ziet oneindig veel mogelijkheden, dagdromer, snel overprikkeld
 • Praktisch: Uitvoerend, controle, houdt vast aan procedures, denkt niet goed van te voren na
 • Vertaler: Verbinder tussen de andere twee, extravert, actief, kan te enthousiast zijn

In iedereen schuilt een beetje van elk van deze rollen, en de mate waarin jij op een bepaald vlak uitblinkt hangt ook af van het team waarmee je samenwerkt.

Afhankelijk van de uitkomsten van de hIB.App geeft het hIB.Dashboard weer van waar iedere werknemer zich ongeveer bevindt op het spectrum. Het ideale team heeft iets van alle vlakken en heeft de taken verdeeld op een wijze die hiermee overeenkomt. Deze inzichten helpen om per project of opdracht te kijken welke teamleden je nodig hebt en hoe zij van toegevoegde waarden kunnen zijn.

Het dashboard is onderdeel van onze verandertrajecten, neem contact met ons op voor meer informatie.

Ontdek wat de hIB.App voor jouw team kan betekenen

Omdat we momenteel geen fysieke evenementen houden, organiseren we workshops waarbij we op locatie of digitaal langskomen. Samen gaan we kijken naar je team, de kwaliteiten, waarden en natuurlijke rollen. Aan het eind van de workshop heb je een duidelijk beeld van de sterke punten, verbeterpunten en onbenutte potentie van jouw team. Neem vrijblijvend contact op met Wouter of Priscilla voor een gratis afspraak!

Wil je meer weten over de hIB.App? Geen probleem, stuur ons gerust een mailtje of bel ons. We vertellen graag meer!

  Ik wil graag meer weten over de appIk wil een afspraak maken voor een workshop

  Neem een kijkje in de app

  Wij zijn er om te helpen

  Maak een afspraak

  De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

   Wij zijn er om te helpen

   Maak een afspraak

   De fijnste werkplek en een dubbel bedrijfsresultaat. Waarom kiezen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!