Als ondernemer is het belangrijk om steeds stil te staan bij je bedrijfsdoelen. Dat klinkt als een open deur, maar wat zou jij antwoorden als ik je die vraag zou stellen: hoe goed gaat het met jouw bedrijf? Vind jij dat je voldoende resultaten bereikt op de manier waarop je nu onderneemt? Daarmee doel ik zowel op je financiële doelstelling als op het bereiken van al je andere bedrijfsdoelen. Vaar jij de juiste koers met een bevlogen team?

Een hoger bedrijfsresultaat is in beginsel supereenvoudig te realiseren. In de essentie gaat het om of meer opbrengsten of lagere bedrijfskosten. De uitdaging zit in ‘m echter in hoe jij je team nog beter kan laten presteren. En nog belangrijker is welk effect een bepaalde keuze heeft op je resultaat. Daar biedt het Management KompasSysteem (MKS) en onze QuickScan hulp!

MKS en QuickScan

Ongeveer een jaar geleden kwam ik via Phidra Accountants & Adviseurs in aanraking met het MKS. Deze methodiek brengt de financiële structuur van je onderneming terug tot de kern. In logische stappen vertaalt het cijfers en managementinformatie naar informatie waar je als ondernemer écht mee verder kunt; kosten per werkbare dag, capaciteit per werkbare dag, kostprijs per eenheid, toegevoegde waarde per eenheid. De crux zit ‘m daarbij vaak in de productiviteit en efficiëntie van de teamleden. Hier biedt onze QuickScan verder inzicht. Door deze bewust in te vullen ontdek je samen met ons hoe je team niet maximaal, maar optimaal kan presteren.

Mijn achtergrond

Al sinds mijn middelbare school ben ik geïnteresseerd in cijfers. Wiskunde en economie waren mijn lievelingsvakken. Ik heb dit later kunnen inzetten in civieltechnische kostenramingen en later plan economische verkenningen bij grootschalige gebiedsontwikkeling. Deze cijferdrang kan ik ook kwijt binnen de projectbeheersing en planning & control cyclus van bedrijven en overheid.

En uiteraard pas ik als ondernemer cijfers toe bij het begroten en beheersen van de winst- en verliesrekening, liquiditeitsprognoses en de kostprijs per medewerker per uur, week of andere periode. Mij maak je blij door een onderneming van A tot Z door te nemen en alle onbenutte potentie om te buigen naar groei of extra resultaat. MKS en onze QuickScan is daarbij mijn basis.

Jouw onderneming verder laten groeien

Wil jij je onderneming ook verder laten groeien? Of gewoon meer grip op je bedrijfsdoelen? Kom dan donderdag 3 oktober naar ons Ondernemers Onderonsje. Deze middag ga je vooral doen. We gaan gezamenlijk jouw bedrijfsdoelen ontrafelen door de QuickScan in te vullen. Vervolgens nemen we je mee in de basisbeginselen van MKS en passen we deze concreet toe in je eigen bedrijf. Wij werken deze middag samen met de (financieel) specialisten van Phidra Accountants & Adviseurs en de Management Kompasgroep. Je gaat naar huis met een concrete actie om direct mee aan de slag te gaan.

Tot dan!

Wouter