Wat is mijn doel?

Er is maar één manier om erachter te komen of je je doel hebt behaald: weten wat je doel was

(tip 4/7 doelen behalen)
Specifiek zijn over wat je wilt behalen. Het lijkt een open deur, maar je zal versteld staan hoe vaak mensen afhaken omdat ze geen progressie boeken. Terwijl de reden dat ze afhaken puur komt door het feit dat ze niet precies wisten waar ze voor wilden gaan.

Probeer daarom voor een doel waar je echt voor wilt gaan alle w-vragen te stellen
• Wat wil ik bereiken
• Waarom vind ik dit belangrijk
• Wie heeft ermee te maken
• Waar gebeurt het
• Welke opties heb ik tot mijn beschikking (meer hierover in tip 5)

Door deze vragen te stellen raak je beter op de hoogte van je eigen beweegredenen en krijg je gelijk een overzicht over alle belangrijke details. Niet alleen wordt het dan makkelijker om subdoelen te stellen, door je eigen intenties onder de loep te nemen kan jezelf extra motiveren.