Toch leuk als onze methode ook voor onszelf werkt

Samen creëren wij de fijnste werkplek. Alleen hoe fijn is onze eigen werkplek eigenlijk?

Wij helpen bedrijven en organisaties met hun onbenutte potentie in kaart te brengen. Vervolgens maken wij een helder stappenplan om deze potentie wel weer te benutten en daarmee dubbele resultaten te behalen. Wij kennen net zoals onze klanten ook drukte, ad hoc zaken, feestdagen, enz. Momenten dat alles tegelijk gebeurt. Niet bevorderlijke voor een fijne werkplek. Afgelopen december was een drukke maand. We waren te ambitieus en enthousiast in het volplannen van de agenda. Dit kwam erop neer dat we geleefd werden door de waan van de dag.

Soms kan die drukte en chaos best lekker voelen, het is energiek en dynamisch. Je bent van afspraak naar afspraak aan het hollen. De ene afspraak valt uit, geeft ruimte om wat uit te werken en vervolgens gebeurt er iets ad hoc, waardoor de ruimte alsnog wordt gevuld. Totdat je in de file komt te staan, je collega iets niet op tijd heeft aangeleverd of je pen op de grond valt en je begint te grommen. Is geleefd worden door de waan van de dag nog wel zo leuk?

Krachten bundelen

Wanneer je je door de waan van de dag laat leiden, krijg je steeds minder oog voor elkaar. Ga je invullen waarom iemand iets niet op tijd heeft aangeleverd. We hebben geen tijd voor het gesprek met elkaar, dus invullen is tijd technisch ook handiger. Je kwetsbaar opstellen, kan ook spannend voelen. Je voelt je misschien een zeurpiet. Dus de waan van de dag is ook nog een lekker excuus. Ik kan je uit ervaring vertellen, al dat invullen zorgt voor ruis. Dus heb ik mezelf aangeleerd eerder aan de bel te trekken.

Wouter en ik hadden in december een aantal keer miscommunicatie, wat zorgde voor onduidelijkheid. We waren beiden veel op locatie aan het werk, dus weinig aanwezig op ons kantoor. En dan sluipt geleefd worden door de waan van de dag erin. Ook bij ons gebeurt dat. Zijn wij nog met krachten bundelen bezig? Zijn we nog goed aan het samenwerken? Klopt het nog hoe de takenverdeling is? Allemaal vragen die wij heel open en eerlijk op 2 en 3 januari hebben besproken. Zowel aan de telefoon als in persoon. Een ontzettend fijne start van het jaar. De energie is weer terug.

Onze methode

Het is toch fijn om te ervaren dat onze methode van krachten bundelen ook voor ons werkt. Ik vind het zelf mooi om te zien dat we naar onze kernwaarden en missie hebben gehandeld. En dat gun ik iedereen. Het zorgt voor rust en energie. Het zorgt voor de fijnste werkplek en een dubbel resultaat.

Wil je ontdekken waar jij potentie onbenut laat binnen je bedrijf of organisatie? Neem contact met mij op.

priscilla@identiteitsbedrijf.nl