Wat als het niet gaat zoals je wilt?

Linda en ik schrijven in onze blogs over hoe leuk ondernemen is. Hoe leuk het volgen van je hart is. Hoe leuk het is om te werken op basis van je kracht. Dit betekent niet dat wanneer je gaat ondernemen, het leven dan altijd leuk is. Al lijkt dit een open deur, ik hoor vaak genoeg dat het geromantiseerd wordt. Ik vind dat niet zo gek, wanneer je sommige titels van boeken leest. Boeken of thema’s als een ‘de 4-urige werkweek’, ‘wet van de aantrekkingskracht’, ‘passief inkomen’, doen voorkomen alsof het allemaal heel eenvoudig is.

Ik wil het deze keer hebben over de kant die ook bij ondernemen hoort: wanneer het niet makkelijk gaat. Die keer dat een grote opdracht kwam te vervallen, net wanneer ik terugkwam van vakantie. Een andere grote opdracht die wordt verplaatst naar het voorjaar, want dat kwam de opdrachtgever beter uit. Of de factuur die later wordt betaald, want ook dat kwam de opdrachtgever beter uit. Van die factuur koop ik mijn brood. Van mijn onderneming leef ik. Natuurlijk is daarover klagen soms best lekker. Toch probeer ik altijd te kijken naar wat het me kan leren.

Lering

Juist op momenten wanneer je tegenslag ondervindt, leer ik het meeste over mezelf. Ik leer(-de) assertief te zijn. Ik leer vertrouwen te hebben. Op de een of andere manier komt altijd alles goed. Ik leer door vallen en opstaan, veerkrachtig te zijn. Wat kan ik doen of soms ook niet doen, om goed uit een vervelende situatie te komen? Ik leer mijn podium te pakken.

Ondernemen is niet alleen maar je hart volgen. Als het zo makkelijk was geweest, dan had iedereen het gedaan. Ben je bereid weer op te staan als je valt? Ben je bereid stelselmatig uit je comfortzone te treden? Ben je bereid fouten te maken? Door onze bereidheid hebben Linda en ik een bak aan ervaring opgedaan, die wij graag met je delen tijdens onze training SAFE-Ondernemen; Slim, Authentiek, met Focus & Energie.

Wil jij SAFE-Ondernemen? Meld je hier aan.

Liefs,

Sil