16 weken voelt eerder als 16 dagen

“Hallo! Mijn naam is Sam Blaauboer. Ik versterk sinds 3 februari het hIB-team als stagiair Digitale Media. Ik zit in het derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie, ook wel bekend als Creative Business, aan de Hogeschool van Amsterdam.”

Dit is de inleiding van mijn introductie op de LinkedIn-pagina van hIB. Ik herinner mij nog goed hoe ik mij voelde toen ik dit, en de rest van mijn introductie op LinkedIn schreef. Enthousiast, een beetje spanning, maar bovenal een gevoel dat ik welkom was. En nu kan ik zeggen dat deze gevoelens er nog altijd zijn, maar wel in andere mate. Enthousiasme is hoger, spanning is lager, en nog altijd voel ik me net zo welkom als toen ik voor het eerst het kantoortje van hIB binnen stapten. Maar elke dag naar het kantoor toe, dat werd ‘m niet.

Thuisstage

Van mijn 20-weken durende stage heb ik er maar liefst zes op kantoor gewerkt. Toen kreeg ik het bericht dat we vanaf 13 maart maart thuis verder aan de gang moesten. Een hele verandering als je het mij vraagt. Als iemand die graag regelmaat in zijn leven wil hebben, was dit toch echt even anders. Niet meer met de trein naar Heerhugowaard, maar met een trap naar boven. Gelukkig kon ik nog wel wat regelmaat vinden in de taken die ik mee kreeg.

Zo ben ik thuis aan de gang gegaan met verschillende opdrachten. Ik heb nieuwe personages voor op de website ontworpen, ik heb verschillende teasers gemaakt voor de hIB.App (nu te downloaden in de Google Play Store en de App Store by the way), ik heb een, naar mijn mening, leuke promovideo mogen maken voor de app en ik heb samen met Amber de website aangepast naar de wensen van Wouter en Priscilla.

Natuurlijk is deze thuisstage wel even wat anders dan een ‘normale’ stage. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu minder leer. Integendeel! Bij hIB ben ik meer over mijzelf gaan leren. Iets waar ik bij eerder stages geen mogelijkheid toe had. Ik kwam binnen met verschillende leerdoelen die ik vanuit school had opgezet, maar nu in week 16 heb ik ook meer over mijzelf geleerd. Dat is denk ik de kracht van (stagelopen bij) hIB.

Bevlogen stagiair

Om Amber te quoten: “Dat Wouter en Priscilla hun werk goed verstaan is bij mij wel duidelijk geworden”. Ik vind het gaaf om over de toekomst na te denken. Een visie klaar te hebben voor de toekomst betreft media en technologie. Wouter, Priscilla en Amber hebben mij de mogelijkheid gegeven om deze te creëren voor hIB. Het met hen hebben over de toekomst en welke mogelijke nieuwe technologieën hIB in kan zetten, doet mijn creatief vuurtje branden.

Ik geloof dan ook zeker dat ze de onbenutte potentie uit werknemers, bedrijven en organisaties kunnen halen. Want in zekere zin hebben ze dat bij mij ook gedaan.

De 16 weken zijn voorbij gevlogen! Nog een maandje en het zit er alweer op. Hopelijk kan ik een aantal dagen van dit maandje nog op kantoor uitvoeren, maar de tijd zal het leren. We gaan het zien!

Met bevlogen groet,

Sam